Összefoglaló 2022

Share

Szokásunkhoz híven idén is elkészítettük összefoglalónkat a tavalyi évről. Fogadjátok szeretettel!

Januárban

· Csaknem egy évvel a bejelentésünk után végre elkezdték a Patakpart iskola mögötti építési sitt szennyezés felszámolását. Üröm az örömben, hogy a hatóság az önkormányzatot, mint a terület tulajdonosát kötelezte erre, nem pedig a tényleges szennyezőt. Friss fejlemény, hogy az év végi faültetés során az iskolaudvaron is építési törmelék került elő. Erről is bejelentést tettünk.

Februárban

· Email-ben kértük a város vezetését, hogy csatlakozzanak a Tiszta vizet a poharainkba! petícióhoz. Sajnos ez azóta sem történt meg, pedig a látványosan romló ivóvízhálózat okozta problémáknak mindannyian nap mint nap tanúi vagyunk.

· 4-én választójogi műhelyt szerveztünk a TASZ-szal közösen a Faluházban, ahol a közelgő választásokkal kapcsolatos ügyekről beszélgettünk és tudtunk meg új információkat.

· Szavazatszámláló bizottsági tagokat toboroztunk.

· Beszámoltunk az Önkormányzat által tartott tervezett HÉSZ módosításokat bemutató fórumról.

· Beszámoltunk a tervezett HÉV fejlesztésről szóló online fórumról, amit Vitézi Dávid és a tervezők tartottak.

Márciusban

· Szokásunkhoz híven véleményeztük a költségvetést.

· Beszámoltunk az első budakalászi tanársztrájkról.

· Legalább 4000 csikket szedtünk össze a Budakalász HÉV állomáson a Várostakarítás alkalmával.

· Újra felhívtuk a figyelmet arra, hogy szükség lenne nyilvános wc-kre a közterületeken, különösen a parkokban, ahol hosszabb időt töltenek az emberek.

· A Víz hete alkalmából rajzpályázatot hirdettünk gyerekeknek és átadtuk a díjat a közönségszavazás nyertesének.

Áprilisban

· Foglalkoztunk az országgyűlési választásokkal.

· Részt vettünk és kérdéseket tettünk fel a tavaszi közmeghallgatáson.

· Toboroztunk az első településrészi fórumokra és részt is vettünk rajtuk, ahol tudtunk.

Májusban

· Civil sétát tartottunk, melyen vendégül láttunk több Pest megyei település civil aktivistáit. Megmutattuk nekik városunkat és beszéltünk az itt felmerülő ügyekről. Tapasztalatainkat megosztottuk a többekkel. Erről az eseményről egy cikk is megjelent a Szentendre és Vidéke online felületén.

· Újra elővettük a Civil ház ügyét. Táblát helyeztünk el a Táncsics utca 1. kapuján, jelezve, hogy itt működhetne a Civil ház.

· Kiderítettük, hova költözött a Netrax cég, ami sok budakalászi ingatlant épített az elmúlt években, így sok kalászinak fontos lehet, hogy hol tudja utolérni őket garanciális ügyekben.

· Folytatódtak a településrészi fórumok, amikre mi is toboroztunk.

Júniusban

· Részt vettünk a Pilisi Kóstolón, hagymalevest főztünk, aminek nagy sikere volt. Bár nagyon sok fogyott, olyan sokat késztettünk, hogy rászoruló családoknak is fel tudtunk ajánlani belőle.

· Miután kiderült, hogy a kivitelező mennyiért építi meg az új Vasút sori ovit, beszámoltunk a kivitelezési költségek hat év alatti megötszöröződéséről.

Júliusban

· Ismertettük a 2021. évi covid halálozási adatokat Budakalászra vonatkozóan, amit Szabó Zoltán adatigénylésére – az összes településre vonatkozóan – adott ki a Tisztiorvosi Titkárság.

· Ellátogattunk a Ráckeve mellett fekvő Angyali-szigetre, ahol a helyi érdekvédőkkel találkoztunk, megismertük ügyeiket. Bejártuk a szigetet és sok érdekes és hasznos tapasztalattal tértünk haza.

· Beszámoltunk a Gát utcai behajtás új rendjéről, amit június végén fogadott el az önkormányzat és felelevenítettük a sorompó történetét.

Augusztusban

· Beszámoltunk a Barát-patak zsiliépítési munkáival kapcsolatban tartott tájékoztatóról.

· Kitakarítottuk az aszály miatt felszínre került szigeteket az Omszk tavon.

· Kiderítettük, hogy sípálya épül a focipályák mögött az Omszk parkban.

· részt vettünk a HÉV fejlesztés kapcsán megrendezett közmeghallgatáson Óbudán, melynek témája a környezeti hatástanulmány volt.

· Átvettük a Járókelő csapatától a Budakalászi bejelentések kezelését.

Szeptemberben

· Újra ismertettük, hány gyermek fog a budakalászi iskolákba járni. Meglepően kevés volt az elsős, főleg a Kalász suliban.

· Az októbertől életbelépő forgalmirend változások előtt szerveztünk egy mini forgalomszámlálást az érintett részen, hogy később megfigyelhessük, hogyan hatottak a változtatások a forgalomra.

· Megünnepeltük 6. születésnapunkat.

Októberben

· Beszámoltunk az őszi közmeghallgatásról

· Hála az önkénteseknek, sikerült megtartanunk a teljes várost lefedő forgalomszámlálást. 20 önkéntes összesen30 mérési ponton gyűjtött adatokat Budakalászon a reggeli és a délutáni csúcsban. Közel 17.000 járművet rögzítettünk a 20 mérési ponton ehhez jönnek még az önkormánytattól adatigényléssel kért kamera adtak, hasonló nagyságrendben. Az adatok feldolgozása nagy falatnak bizonyult, de ehhez is sikerült önkéntesen dolgozó programozókat találnunk, akik segítenek hasznos információkká alakítani az óriási adathalmazt.

Novemberben

· Beszámoltunk a mini forgalomszámlálás eredményeiről

· A Kalász Suli 120. szülinaposjára látogattunk el.

· Beszámoltunk a budakalászi élőláncról az oktatásért az Omszk tó partján.

Decemberben

· Két vágyott célunk valósult meg. Egyirányú lett a Felsővár utca és átadták az új, végre használható játszóteret, pihenő és fittnesz parkot az Omszk parkban.