Összefoglaló 2023

Share

Szokásunkhoz híven idén is elkészítettük összefoglalónkat a tavalyi évről. Fogadjátok szeretettel!

Januárban beszámoltunk róla, hogy lezárult az M0 északi szektorának előkészítésére kiírt közbeszerzést.

Februárban a Pomázi Civil Házban jártunk, hogy megnézzük az általunk is támogatott frissen elkészült házat és találkozzunk hozzánk hasonló civilekkel Pest megyéből. Ez egy újabb inspiráció volt a budakalászi civil házhoz is.

Március elején várostakarításon is részt vettünk, ahogy mindig.

Március végén a Víz Koalíció „Víz Hete” rendezvénysorozat keretében társasjátékozni hívtunk titeket a tóhoz a „Kell a víz!” társasjátékkal.

Áprilisban javaslatot adtunk be a közösségi költségvetésre. Javaslatunk szerint a rendelkezésre álló összeget a Táncsics utca 1. udvarának közösségi térré alakítására kellene költeni. Még ebben a hónapban a Faluház Föld napi rendezvénysorozatán is részt vettünk a „Kell a víz!” társasjátékkal és népszerűsítettük a Víz Koalíciót és céljait.

Májusban egy budakalászi család kezdeményezésére felvállaltuk az első közösségi cseresznyeszedés szervezését Szentistvántelepen. 13-án Vecsésen jártunk, ahol a hely civil csoporttal és ügyeikkel ismerkedtünk meg. Ottjártunkkor tudtuk meg, hogy javaslatunk kapta a legtöbb szavazatot az első budakalászi közösségi költségvetésen.

Júniusban újra főztünk nektek a Pilisi Kóstolón. A hónap végén Csobánkára látogattunk a helyi ügyeket és a helyi civileket megismerni.

Beszámoltunk róla, hogy nagyjából 20 fa került felajánlásra a közösségi szedésre és nagyjából ennyien jelentkeztek szedőnek is. Volt, aki a szedésen kívül más önkéntes munkát is vállalt a szervezésben vagy eszközt, szállítást ajánlott fel. A közösségi szedés azonban mégsem valósult meg, mert a termés olyan kevés volt, hogy nem volt értelme. Idén újra megpróbáljuk!

Júliusban beszámoltunk arról is, hogy két ingatlan eladásáról döntött a testület.

Szeptemberben lezárták az általunk létrehozott ösvényt a bevásárlóközpontok felé. Nem tudtuk, mi történhetett, ezért levelet írtunk a BMSE-nem, az Önkormányzatnak, az Auchannak és az épülő műsípálya üzemeltetőinek is. Ezek hatására sikerült elérnünk, hogy pár napon belül ismét járhatóvá tegyék a gyalogutat.

Októberben vendégül láttuk az Ökotárs és a CKA közös „Civiltérkép” programjában részt vevő, az ország több pontjáról érkezett aktivistákat. Bemutattuk nekik budakalászi ügyeinket és meséltünk sikeres módszereinkről, elért eredményeinkről. Tartottunk nyilvános civil sétát is mindenkinek, akit érdekel a civil aktivizmus és a helyi ügyek.

Novemberben ismertettük a 2022-es forgalomszámlálás eredményeit. Fantasztikusan nagy munka volt a kapott eredmények kiértékelése. Mindenkinek új volt a feladat, de sok budakalászi hozzáértő önkéntessel sikerült elemeznünk az információkat. Nem győzzük hálánkat elégszer kifejezni, úgyhogy most itt is megköszönjük mindenkinek aki segített ebben!

Alig várjuk az idei évet, sok sikert nektek is hozzá!