Zaj a Lupa strand felől

Share

A hétvégén hozzánk is befutott megkeresés a Lupa strandról érkező zaj miatt.
A beszámolók szerint délelőtt kezdődött 10 körül a zaj és este 9-től volt egy kicsit halkabb, majd este 10-től már nem lehetett hallani.

2017.március 2-án lakossági fórumon tehettük fel kérdéseinket a Gerendai úrnak az akkor még készülő beruházással kapcsolatban. Több lakossági felszólalás, kérdés is elhangzott, általában a várható zajhatás és a tömeg miatti aggodalommal kapcsolatban. Gerendai Károly elmondta, hogy a zajterhelés kapcsán a hatályos jogszabályok szerint fognak működni, és ezt az alvállalkozóktól is elvárja.

Sajnos a tapasztalatok már a tavalyi év folyamán sem erre utaltak, hiszen akkor is több esetben volt olyan hangos rendezvény a Lupa-tónál, amit egész Budakalász hallhatott.

A Városrendészet ebben a témában megjelent posztja szerint a nap folyamán a rendőrséggel közösen többször felvették a kapcsolatot az üzemeltetővel, de sajnos a jelek szerint komoly hiányosságok és szabálytalanságok történtek, amiket ki kell vizsgálni. Erre ezen a héten kerülhet sor. A Rendészet folyamatos zajmérést fog végeztetni itt, így a lehető leghamarabb be tudnak avatkozni, ha újfent probléma adódna.

Azt javasoljuk, ha a későbbiekben is zavaróan hangos lenne a strand, azt jelezzék a Városrendészetnek. +36 (70) 314 6104 (hívható minden nap 6 és 22:00 óra között)

2019.06.05.