200 millió forint a Vasútsori óvodára

Share

Örömmel láttuk a ma délután háromkor kezdődő testületi ülés előterjesztései között az Önkormányzat 2018. évi zárszámadására vonatkozó javaslatban, hogy 200 millió forintot a Vasútsori Óvoda újjáépítésére kívánnak félre tenni a megmaradt összegből. Örülünk, hogy végre belátta a városvezetés, hogy nincs mód tovább pályázatokra várni és kész akár a város, vagyis a mi pénzünkből az Óvoda megépítésére.

A mai testületi ülésen a képviselők egyhangúlag el is fogadták az előterjesztést.

A pályázat eredményhirdetésének határideje június 30-a. Addig eldől, hogy sikerült-e pályázati pénzhez jutni, de mind Rogán polgármester úr, mind Krepárt alpolgármester úr kijelentette, hogy ha addig továbbra sem születik eredmény vagy az kedvezőtlen lesz, az óvoda akkor is megépül 2020-ban saját forrásból. Ezért is különítették el most a 200 millió forintot.

Reméljük, hogy idén nem ismétlődik meg újra, ami tavaly, vagyis, hogy az ovira megpánltikázott pénzről mégis elszáll a szalag és az építkezés nem kezdődik el.

A két városvezető úgy értékelte, hogy megérte még egy évet várni a pályázat elbírálására, hiszen így esély maradt rá, hogy ne saját forrásból kelljen a beruházást megvalósítani. Az egy év várakozás a városnak megér 300 millió forintot. Mi ebben nem vagyunk biztosak, hiszen az óvodai körülmények finoman szólva sem kielégítőek és így már biztosan tudható, hogy lesznek olyan gyerekek Budakalászon, akik mind a három óvodai évüket zsúfolt csoportokban voltak kénytelenek tölteni. Így tovább nő azoknak a száma is, akik a városon kívülre íratják gyermekeiket, ami azt jelenti, hogy helyi kapcsolataik, kötődésük településünkhöz nem alakul ki, nem lesz olyan erős. Minden várakozással töltött év nagy veszteség a városunknak.

Itt is szeretnénk köszönetet mondani minden aktivistánknak, akik segítettek abban, hogy a témát folyamatosan napirenden tartsuk és mind a 474 aláírónak, akik így fejezték ki, hogy fontos nekik Vasútsori óvoda mielőbbi megépítése.

A június 3.-i, hétfői fogadóórán megérdeklődjük a polgármester úrtól, hogy mi a biztosíték arra, hogy a félretett pénz ezúttal tényleg az ovira lesz felhasználva, emellett azt is szeretnénk tudni, hogy mi az ütemtervük, mikor tesznek konkrét lépéseket az ovi megépítéséhez szükséges közbeszerzés kiírására, a meglévő épület elbontására, stb.

2019.05.30.