Készül a mozgássérült-parkoló

Share

Végre kialakították a mozgáskorlátozott parkolókat az Omszk park bejáratánál

Mint arról egy tavaly márciusi bejegyzésünkben már beszámoltunk (https://www.facebook.com/civilkalasz/posts/787232774780778?hc_location=ufi), még 2017 decemberében a Közmeghallgatáson jeleztük az Önkormányzat felé, hogy az Omszk park parkolójából fájóan hiányzik a mozgáskorlátozottak számára kialakított parkolóhely. Akkor azt a választ kaptuk, hogy „mivel eddig erre nem érkezett igény, valamint a tapasztalatok alapján ilyen probléma nem merült fel, nem jelöltek ki mozgássérült parkolókat.”

Természetesen az ilyen parkolók nem „igény jelzés” és korábbi „tapasztalatok”, hanem jogszabályi előírások alapján alakítandók ki; a kormányrendelet (OTÉK 42§ 3.) szabályozza, hogy minden megkezdett 50 parkolóhelyből legalább egyet a mozgásukban korlátozottak részére kell kialakítani. Miután ezt is jeleztük az Önkormányzatnak, 2018 márciusában azt a választ kaptuk, hogy a jó időre várnak és kialakítják a parkolóhelyeket.

Tegnap örömmel láttuk, hogy a mozgáskorlátozott parkolóhelyek kialakítása 14 hónap után folyamatban van. Korábbi írásos kérésünkre a válasz már biztos készülőben, vagy a postán vár kézbesítésre ;-), de mi már most megosztjuk az örömteli fejlesztés hírét.

2019.06.05.