Beszámoló a bölcsődei tájékoztatóról

Share

Tegnap bölcsődei tájékoztatót tartott a két budakalászi bölcsőde vezetője, Villám Zsuzsanna

A tájékoztatón elhangzott, hogy bár törvényileg a bölcsődékben folyamatos a beiratkozási lehetőség, a magas érdeklődés miatt várhatóan idén sem lesz lehetőség a bölcsőde megkezdése után jelentkezni és bekerülni az intézménybe. Fontos tehát a május 10, péntek 12 órás időpont, addig lehet ugyanis a jelentkezési lapot és a szükséges dokumentumokat leadni, lehetőleg személyesen. Tavaly 24 gyerek kapott felvételi határozatot, mely a gyermek bölcsődei felvételének elutasításáról szólt. 5 gyermek végül évközben, felszabadult helyekre a várólistáról bejutott, 13 gyermek pedig magánbölcsődébe kényszerült (az önkormányzat szerződést kötött a két budakalászi magánbölcsődével és átvállalja a havidíj felét, így is azonban havi 37.500 forintot fizetnek azóta ezen gyermekek szülei).

A két intézményben összesen 78 férőhely van, várhatóan idén 56-58 gyermeket fog tudni felvenni a bölcsőde vezetője (a végleges szám a bölcsiből oviba kerülők számától függ). Nincs területi besorolás, tehát a szülő dönti el, hogy a Mályva utcai vagy a Budai úti intézménybe jelentkezik-e.

A bölcsődéknek van egy naprakész, átlátható weboldala, érdemes ott keresni az információkat és a jelentkezéshez szükséges letölthető dokumentumokat: www.budakalaszibolcsodek.hu

2019.04.26.