A Budai úti virágágyások története

Share

2017 januárjában az Önkormányzat véleményezésre bocsátotta a Budai út megújításának terveit. Mi is beküldtük észrevételeinket és vártuk a fejleményeket.
2017 augusztusi testületi ülésen tárgyalta a testület azt a rendeletet, ami a projekt eredetileg 70 millió forintos költségét 32 millióval toldotta meg. A testület elfogadta a költségnövekedést 8 igen, 2 tartózkodás szavazattal. Az emelés indoka a magas építőanyagárak voltak, de a jegyzőkönyvben olvasható, hogy hozzájárul azt is, hogy a növények szintje ki lesz emelve a terepszintből.
A 2017 szeptemberi hírmondóban megjelent polgármesteri interjúból pedig megtudtuk, hogy a „Magyar Közút az engedélyhez változtatásokat kért”. Ismereteink szerint a föld alatt futó közművek miatt nem engedték fák ültetését, csak ha ki vannak emelve a földből.
A jelenleg épülő magaságyásokról semmilyen információt nem találtunk. Látványtervet sem láttunk.
Reméljük ennek bemutatását az Önkormányzat illetékesei hamarosan megteszik, hogy tisztábban láthassuk, mi is épül városunk központjában.

Méltányoljuk a városvezetők igyekezetét, miszerint legyen több zöld Kalászon, de jobban méltányolnánk, ha a főúton a közlekedés segítése lenne a fő szempont (például megfelelő mennyiségű parkoló és kerékpárút és szélesebb járda) és inkább a meglévő fák megóvásával és nem az erőltetett fatelepítéssel próbálnák ezt megoldani.

Az eredeti tervek itt tekinthetők meg:
http://www.budakalasz.hu/budakalasz-lenduletben-az…/
Az ülés jegyzőkönyve pedig itt:
http://www.budakalasz.hu/wp-content/uploads/2017/09/Budakalasz-jkv-2017.08.25.pdf
(4. pont)

2018.04.11.