Megkérdeztük a Városfejlesztési osztályt a Kántor utcáról

Share

Megfogadva Polgármester úr javaslatát, hétfőn a Városfejlesztési osztályhoz fordultunk, azzal a kérdéssel, hogy a most épülő Kántor utca hogyan fogja a kétirányú forgalmat elvezetni és hogyan oldják meg a vízelvezetést az utcában. Tegnap megérkezett a válasz, melyben a következő olvasható:

” A Kántor utca tervezési besorolás szerint B.V. jelű belterületi, mellékút jellegű gyűjtőút, mely az érintett terület feltárását szolgálja. Tervezési sebessége 30 km/h. A tervekben a Kántor utca vonatkozásában 3,70 m széles aszfalt útpálya szerepel kétoldali süllyesztett szegéllyel (015-0,15 m), melynek két oldalán 0,75 m széles stabilizált, zúzottköves útpadka készül. Az úttest teljes keresztmetszeti szélessége 5,5 m lesz,

mely teljes mértékben alkalmas kétirányú forgalom levezetésére.

A zúzottköves padka után füves padka, majd a telkekhez tartozó behajtóknál megszakított szikkasztó/párologtató árkok készülnek.
A tervezett területről, terep adottságai miatt a csapadékvíz elvezetése nem megoldható, a víztelenítése a környezetében szokásosan gyűjtő, szikkasztó árkokban történik. ”

Ebben megnyugodva mindenkinek kellemes hétvégét kívánunk! 🙂

2017.11.24.