Feledésbe merült ígéretek

Share

Nemrég dobták be minden budakalászi postaládába a Fidesz helyi szervezetének választási programját tartalmazó füzetet.
Átolvastuk és úgy vettük észre, jónéhány öt évvel ezelőtti ígéret feledésbe merült. Összegyűjtöttük, melyek ezek.

A képeken a 2014-es kiadványból láthattok ide vonatkozó részleteket.

?2014-ben a szlogen az ‘Értéket őrzünk, értéket teremtünk! ‘volt. Ennek szerves része volt egy ígéret egy Falumúzeum kialakítására, hogy a már összeállt tárlatot legyen hol kiállítani. Sajnos ennek megvalósítására nem volt elég pénz vagy akarat az elmúlt öt évben.

?Mint írták 2014-ben, a forrás vize a Holló völgyben érrendszeri és emésztési panaszokra is jól hat. A víz bevizsgálása megtörtént. Ide egy kis kiépített pihenőparkot terveztek. Sajnos ez is a feledés homályába veszett.

?Ugyanígy vált köddé az a terv is, hogy a Kálvária-dombon egy tanösvény létesüljön. A túraútvonal a dombról az erdőn át a Patakpart utcára vezetett volna, onnan pedig a patakon át a Magyar utcára. Az ösvény mellett a védett növényekről táblát helyeztek volna el. A patak hídját és a lépcsőt is rendbe tettek volna. Ehelyett csak egy lakópark épült a dombon.

?A 2014-es program 8. pontja a Lupa szigeti rekreációs park kialakítása volt. Mint írták, itt erdei iskola működhetett volna, környezetvédelmi, sport és kézműves táborokat szerveztek volna, az iskolások pedig összevont testnevelés órákon itt ismerkedhettek volna meg az evezős sportokkal. Kár, hogy ez sem valósult meg és az idei kampány ígéretek már nem is foglalkoznak a tervvel.

?2014-ben a nehezen mozgó időseknek ingyenes segítséget ígértek a házkörüli munkákban. Idén már nem ígérnek hasonlót. Ez is kimarad a 2019-es programból.

?A 2014-es kiadványban az új iskolát még a Klenitybe tervezték és a Kalász Suli tornatermének felújítás támogatták.

?Mint írták: „A városunk mellett haladó 11-es út forgalma egy autópályáéval vetekszik”. Ezért zajvédőfal építését ígérték az Omszk parkban. Ez azóta sem valósult meg. A tavalyi Közmeghallgatáson rákérdeztünk, akkor azt a választ kaptuk, hogy a falról már letettek, de helyette „zöldfalat” fognak létesíteni, azaz sűrű növényzetet ültetnek az országút mellé. Ennek megvalósítását tavaly őszre ígérték. Mi eddig egy új ültetésű fát sem láttunk a parkban sajnos. Az idei program pedig már nem is tér ki rá.

?Az Omszk parkkal kapcsolatban ezt írták 2014-ben: „Szeretnénk homokos feltöltött, fürdőzésre alkalmas, biztonságos partszakaszt építeni a strandolni vágyók számára, állandó úszómesterrel” Sajnos ez a terv is a kukába került, amikor a Lupán megnyit az első strand, sőt a vízfelület eladásakor arra hivatkozott a városvezetés, hogy nincs tapasztalatuk strand üzemeltetésben, ezért nem valósulhat meg a beruházás Önkormányzati szinten. Ez 2014-ben a kampányidőszakban még nem jelentett problémát. A tervek szerinti kutakat, zuhanyzót és mosdókat is építettek volna, bekerítették volna a területet és míg a kalásziak jelképes összeget, addig a többiek piaci árat fizettek volna a belépésért.

2019.09.25.