Szelektív hulladékgyűjtési kisokos

Share

Úgy vettük észre, sokaknak okoz problémát a legjobb szándék ellenére is, hogy eldöntsék, mit hova kell dobni, mit és hogyan lehet szelektíven gyűjteni, ezért készítettük ezt a segédletet. Fogadjátok szeretettel!

Először is szeretnénk leszögezni, hogy a háztartásainkban keletkező hulladékot szelektíven gyűjteni nem lehetőség, hanem törvényi kötelezettség. Kérjük, hogy mindenki tegye ezt meg.

A hulladék szétválogatásának kérdésében több kritériumot is a szolgáltató határoz meg, ezért nincs országos előírás ezekben a kérdésekben.
A legtöbb problémát az okozza, hogy nem egyértelmű, hogy lehet-e együtt gyűjteni a műanyag és fém hulladékot. A helyes válasz Budakalászon, az, hogy igen. A szétválogatás a szolgáltató telephelyén történik.
A másik sarkalatos kérdés, hogy hova kerüljön a tetra-pack csomagolás, azaz jellemzően tejes és üdítős dobozok. Ezeket nálunk a műanyaggal együtt kell gyűjteni.

Ha vannak még kérdéseitek, igyekszünk válaszolni. Az alábbi videó
hasznos segítség! https://index.hu/video/2019/09/30/kornyezetvedelem_gyakori_kerdesek_hogyan_legyek_klimatudatos_ujrahasznositas_hova_dobjam_szelektiv_kuka_klimavaltozas/

2019.12.16.