Nyomoz-e a rendőrség?

Share

A választási kampányban központi helyet kapott a Kálvária lakópark telkeinek eladása, azon belül is nyilatkozatháború folyt az akkori városvezetés és a 2011 Egyesület között, azzal kapcsolatban, hogy nyomoz vagy nem nyomoz a rendőrség.

A 2011 Egyesület azt állította, hogy lakossági bejelentés alapján először a Mályva park eladásával kapcsolatban kezdődett vizsgálat, amihez időközben hozzákapcsolták a Kálvária ügyét is. Ezt a nyomozást lezárták ugyan, de mint kiderült az ügyészség újraindította, mert a határozatot törvénysértőnek találta. Később a 2011 Egyesület is tett feljelentést, ekkor derült, ki, hogy már folyamatban van egy nyomozás, amihez az ő feljelentésület csatolták.

A volt városvezetés egy rendőrségtől kapott levéllel próbálta ezt cáfolni, amit a Hírmondó is közöltek.

Hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, megkérdeztük a közmeghallgatáson, hogy van-e ezzel kapcsolatban bármilyen dokumentum a Hivatal bírtokában.
Mint megtudtuk, még az előző városvezetés kért információt a Pest Megyei Rendőrségtől arról, hogy folyik-e nyomozás a Kálvária eladásával kapcsolatban. A válasz a választások után érkezett meg, ezért az új városvezetés kapta kézhez. A rendőrség azt a tájékoztatást adta, hogy valóban folytat nyomozást ebben az ügyben, hűtlen kezelés miatt, ismeretlen tettes ellen.
Most már ezt is tudjuk. Várjuk a további fejleményeket.

2019.11.27.