Választási eredmények a szomszédos településeken

Share

Vasárnap a szomszédos települések is nagyrészt leváltották eddigi vezetőiket. Jellemzően mindenhol civil vezetés került az eddigi helyére.
Ez is elég látványosan jelzi, hogy a térség problémai elérték azt a küszöböt, amikor az emberek már úgy gondolták, lépni kell. Tény, hogy a megörökölt helyzettel nem lesz könnyű mit kezdeni, ehhez sok siker kívánunk az új városvezetőknek.
De lássuk, kik ezek?

POMÁZ:
A polgármester a független Leidinger István lett. A testületet 8 Közösen a Városunkért Egyesületi képviselő és 3 kompenzációs listáról bejutott fideszes képviselő alkotja. A fideszes városvezetést váltják fel.

SZENTENDRE:
A polgármester Fülöp Zsolt lett, a Társaság az élhető Szentendréért Egyesület jelöltje. A testületet 10 TESZ-es képviselő és 4 kompenzációs listáról bejutott Fidesz képviselő alkotja. A fideszes városvezetést váltják fel.

ÓBUDA:
A polgármester Dr. Kiss László lett, a MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP közös jelöltje. A testületet 16 ellenzéki összefogással induló képviselő és 6 kompenzációs listáról bejutott Bús Balázs Óbudáért-Fidesz-KDNP képviselő alkotja. A fideszes városvezetést váltják fel.

CSOBÁNKA:
A polgármester Völgyes József független jelölt lett, aki egyébként hosszú ideig a Kalász Suli igazgatója volt, ezúton is gratulálunk neki. A testületet 5 független és 1 Fidesz-KDNP jelölt alkotja. Itt korábban is független volt a testület, de a polgármester fideszes volt. Az új testületben egyetlen régi képviselő van, aki eddig független volt, de most Fidesz jelöltként jutott be.

LEÁNYFALU:
A polgármester a független Adorján András lett, ő eddig képviselő volt. A képviselő testületet 6 független képviselő alkotja. Itt korábban is független városvezetés volt. Egy képviselő maradt az előző időszakból.

ÜRÖM:
Nem volt kihívója az eddigi polgármesternek. Itt a polgármester és a teljes testület függetlenként indult. Itt korábban is független városvezetés volt. Két új képviselő van a testületben.

PILISVÖRÖSVÁR:
A polgármester Dr. Fetter Ádám lett, a Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület jelöltje. A testületet 8 TEVŐ képviselő és 2 kompenzációs listáról bejutott Vörösvárért Közéleti Egyesületi és 1 Fidesz-KDNP képviselő alkotja. A VKE többségű vezetést cserélték le.

PILISSZÁNTÓ:
A polgármester továbbra is a független Csicsmanczai Tamásné. A képviselő testületet 6 független képviselő alkotja. Itt korábban is független városvezetés volt, de csak egy képviselő maradt a helyén.

PILISBOROSJENŐ:
A polgármester Tömöri Balázs lett, a 2097 Csoport Egyesület jelöltje. A testületet 6 2097-es képviselő alkotja. Itt korábban független városvezetés volt, a testületben egy fideszes képviselővel.

BUDAKALÁSZON pedig a 2011 Egyesület adja a polgármestert, Dr. Göbl Richárd személyében. A testületet 8 2011 képviselő és 3 kompenzációs listáról bejutott fideszes képviselő alkotja. Nálunk is a fideszes városvezetést váltják fel.

2019.10.16.