Pesti Srácok a Kalász újságban

Share

A szeptemberi Hírmondóval együtt minden háztartás megkapta a Budakalászi Baráti Kör választási kiadványát a „Kalász”-t is.

Ennek középső oldalain nyomtatásban is megjelent az eddig csak interneten elérhető Jurák Kata által jegyzett cikk. Sem az újság, sem az említett cikk teljes elemzésére nem térnénk ki, megelégszünk azzal, hogy egy példán keresztül illusztráljuk, mennyire vehető komolyan az írás.

A tördelőnek – vagy ki tudja kinek – hála, két hasáb úgy került egymás mellé, hogy könnyen bemutathatjuk azok ellentmondását.?

?Az egyik hasábban:
„A tó kicsi része a Budakalászi Önkormányzaté volt (…) A terület több, mint háromnegyede és a vízhasználati jog az Óbuda Zrt.-é volt, a két rész együtt egy és másfél milliárd vételárat tett ki.”

?A másik pedig:
„A CivilKalász (…) kevesellte a 118 millió forintot” veti szemünkre a szerző.
Hát persze, hogy keveselltünk a 100 milliós összeget a milliárdos eladás egy negyedéért.
Értjük, hogy a vízhasználati jog nem a miénk volt, de akkor is legalább kétszer ennyit kellett volna kapnunk a tó egynegyed vízfelületéért, hiszen Jurák Kata információi szerint a tó teljes vételára 1-1,5 milliárd forint volt. Furcsa, hogy ez valakinek furcsa.

??A cikk komolyságáról még annyit, hogy a felsorolt CivilKalász tagok között van olyan, akit nem ismerünk. Nem tudjuk, hogy ők hogy reagáltak a „tagfelvételre”, de mi ezúton is szeretnénk jelezni, hogy szívesen tiszteletbeli taggá fogadjuk őket, ha jelentkeznek.

Rendkívül károsnak tartjuk azonban, hogy a várost jelenleg vezetők engedélyével vagy akár kezdeményezésére uszítás jelenhet meg a Kalász újságban és a Hírmondóban és ahelyett, hogy a budakalásziak képviseletére megválasztott képviselők kiállnának lakótársaik mellett a Pesti Srácok vagy épp a Kalászi Kurír mocskolódásával szemben, beállnak a gyalázkodók sorába, miközben szlogenjükben a közösséget hirdetik, látszik, álságos módon.

2019.09.27.