Ürömi kőbánya feltöltése Budakalászon keresztül

Share

Mint beszámoltunk róla, megkapta az engedélyt a vállalkozó az ürömi kőbánya feltöltésére. Ennek kapcsán felhívtuk a figyelmet, hogy a feltöltés során nagy valószínüséggel Budakalász útjait is használják majd a teherautók.

A legutóbbi testületi ülésen Balogh Csaba képviselő úr kérdésére Rogán László polgármester a következőket válaszolta ezzel kapcsolatban:

„Észerevételeztük, hogy az eljárásben nem lettünk ügyfelek és fellebbeztünk az Érdi Járási Hivatalnál. Jelenleg jogi eljárás van folyamatban. Az Önkormányzat a lehetőségiehez képest mindent megtesz. Nem szeretnénk kamionforgalamat. Sajnos a város útjainak egy része nem Budakalász tulajdonában van, mindent megteszünk, hogy a nagy forgalom ne a városunkon menjen keresztül. (…) Egyet tudunk tenni, a kőbányához vezető út a város tulajdonában van, 12 tonnás korlátozó táblát ki tudunk tenni.”

Örömmel láttuk, hogy az Önkormányzatot is foglalkoztatja ez a probléma. Reméljük, hogy sikerül elérni a lehető legjobb megoldást a teherforgalom elkerülésre!

2019.04.04.