Egy városrész fejlesztésének margójára

Share

2017:
„Az idén megvalósult csatornafejlesztést követően jövőre a Gerinc, Áfonya és Cseresznyés utcák is szilárd útburkolatot kapnak, emellett kialakítják a vízelvezetést is,”

2018:
„A város elsőrendű prioritása 2018-ban a Berdó úthálózatának fejlesztése lesz. A tervek szerint első lépésként a terület fő elvezető gyűjtőútján, a Gerinc utcán építenek aszfaltos burkolatot és kialakítják a vízelvezetést is, ami a terepviszonyok mellett különösen fontos. Ezt követően az év közepén az Áfonya utca kerül sorra, ahol szintén út és vízelvezetés épül. A Gerinc utca építésével egyidejűleg a Berdó részben közművesített, csatorna nélküli utcáit is járhatóvá teszik. Így zúzott köves burkolatot kapnak a Gyümölcs, Bodza, Füves, Fagyal, Kökény, Szeder, Berkenye és Fél utcák, valamint a Gyümölcs köz.”

Mostanában:
„Mivel a terület fejlesztése rendkívül fontos volt, az idei év költségvetésének meghatározó részét mintegy 260 millió forintot különített el a városvezetés a beruházásra. Az összeg fedezetét teljes mértékben saját forrás képezte, hitelfelvétel nélkül, és a lakóknak sem kellett hozzájárulást fizetni.”
A saját forrás résztbena Kálvária utcában eladott 30 telek ára képezte, ami összesen 181 102 362,20 Ft volt.

A 22 ezer négyzetméternyi zöldterületből megépült 1 km aszfaltozott út. Míg telt az idő a beígért fejlesztésekből végülis csak ennyi valósult meg.

Most azt kérdezi az önkormányzat Facebook oldalán, hogy mi lakók elégedettek vagyunk-e az elkészült utcával.
Mit kellene válaszolnunk? Az az egy elkészült utca valóban szép lett…

A képen az eladott telkek akkor és nemrég láthatóak.

2019.02.05.