Gázolás a zebrán – figyeljünk oda egymásra!

Share

Mint azt sokan hallottuk, olvastuk, a minap Budakalászon a Pomázi út 30. előtt ütött el egy gyereket egy kisteherautó. Sajnos nem ritka, hogy az ember nem érzi magát biztonságban az átkelésnél még akkor sem, ha van ott kijelölt gyalogátkelőhely. Mi immár harmadik éve kérünk zebrát – eddig hiába – az Ady Endre utca-Vasútsor kereszteződéséhez, ahol napi szinten sok kisgyermek is áthalad az iskolába menet. Reméljük, hogy mind az Önkormányzat, mind a közlekedés szereplőinek hozzáállása megváltozik, hiszen mindenkit haza várnak.

Azért, hogy az átkelés a suli felé addig is biztonságosabb legyen, a szülők zászlókat tettek ki a kereszteződéshez, melyek azonban sajnos időről-időre eltűnnek, eddig szám szerint 13 darab. Kérjük, óvjuk a zászlókat és a zászlótartók tisztaságát!

S hogy mi magunk, mit tehetünk még a helyzet javításáért? Kezdjük a változást magunkon: gyalogosként figyelmesen és óvatosan keljünk át az úttesten, sofőrként pedig az úttesten áthaladó szándékát észlelve ne a gázra, hanem a fékre lépjünk rá. Segítsük egymást, mindenkiből csak egy van.

Jobbulást kívánunk a sérült gyermeknek!

2018.05.10.