Vasútsori óvoda helyzete napjainkban

Share

Íme a mi visszatekintőnk Vasútsori Óvoda ügyben

2016. április 11-én tartott rendkívüli szülői értekezletet Ercsényi Tiborné alpolgármester asszony a Vasútsori óvodában.
Elmondta, hogy az önkormányzat eredeti tervével ellentétben új óvodát szeretne építeni a meglévő telken, állami támogatás igénybevételével. A régi épületet, ami eredetileg nem is óvodának épült, lebontanák. A bejáratot ugyanoda tervezik, mint a régi, jelenleg védett épületen.
Elmondása szerint tájjellegű épület lesz ugyan, de napelemmel és geotermikus fűtéssel.
A beruházás összköltsége számításaik szerint 220-250 millió forint lesz, ebből a támogatás várhatóan 150 millió. A pályázat benyújtási határideje 2016. május 31.
Sok beköltöző óvodáskorú várható, a régi kettő helyett ezért három csoportszoba és egy tornaszoba épül majd. Ez indokolja az állam támogatás elnyerését is.
Ha megvalósulhat a beruházás, akkor az építés várhatóan 6-9 hónapig fog tartani. A gyerekek addig máshol lesznek elhelyezve.
„Az Ófalunak is kijár egy olyan létesítmény, mint a Szalonka utcai óvoda” – mondta az alpolgármester asszony.
2017 első félévében várható az építkezés kezdete.
A tájékoztató végén egy szülő megkérdezte, hogy ha nem nyernek a pályázaton akkor is bezárják-e az óvodát. „Eddig sem akartuk megszüntetni” – hangzott a válasz.

Most 2018. május 17-én még nincs nyertes pályázat, az építkezés nem kezdődött el, viszont az óvoda egy éve zárva van.

Többek között ennek köszönhető, hogy a Nyitnikék óvoda még működő tagintézményeiben 30 fős csoportok indulnak szeptembertől. Arról nem is beszélve, hogy hány család kényszerül ingázni a városon keresztül csúcsidőben a kicsikkel. Akár gyalog, akár biciklivel, HÉV-vel vagy autóval mennek, ez nagy megpróbáltatás mindenkinek.

Reméljük, már nem kell sokáig várnunk, hogy az önkormányzat belefogjon a munkába!

https://www.facebook.com/szulokavasutsorioviert/posts/2036055033328375

2018.05.17.