Beszámoló a polgármesteri fogadóóráról

Share

Hétfőn találkoztunk Dr. Göbl Richárd polgármester úrral az irodájában.

Körülbelül 10 nappal ezelőtt kértünk időpontot az ügyfélfogadására a megadott telefonszámon és a kis csúszást leszámítva időben be is jutottunk. A megbeszélésen részt vett még dr. Deák Ferenc jegyző úr is. Mindkettőjüknek CivilKalászos textiltáskát vittünk ajándékba.

Több témát is érintettünk, de a két fő témánk a Vasútsori óvoda és a civil közösségi tér megvalósítása volt.

Mivel a szentendrei és a pomázi önkormányzat is lépett már az ügyben, hogy a helyi civilek helyet kapjanak önkormányzati tulajdonban, azzal a kéréssel kertestük fel a Polgármester urat, hogy Budakalászon is találjanak erre megoldást. Egy ilyen helyen lehetne tartani találkozókat, nyilvános eseményeket, kisebb fórumokat, képzéseket. Vittünk magunkkal javaslatokat is a megvalósítást illetően. Ezeket fel is vázoltuk, de persze az önkormányzatnak kell tudnia, hogy hogyan és hol lehetne megvalósítani ezt. A jegyző úrnak és a polgármester úrnak is voltak javaslatai, ötletei, izgatottan várjuk, hogy mi lesz a folytatás, mikor születik döntés ez ügyben.

A Vasútsori óvodával kapcsolatban a következőket tudtuk meg. Folyamatban van a finanszírozás új lehetőségének megteremtése, hiszen ez eddig elkülönített összeg nem lesz elég a megvalósításra, de még nincsnek konkrétumok, viszont bíztató jelek igen. Tudjuk, hogy ez így elég homályos, és jó lenne már valami bíztató konkrétum, de sajnos az eredeti terv nyilvánvalóvá vált problémái és a pályázat elbukása miatt most sok mindent kell újragondolni. Tisztában vannak vele, hogy gyorsan kell cselekedni, ennek megfelelően terveznek. Új tervet késztettnek hamarosan, nagyobb intézményt fognak építeni, ehhez telekvásárlásra is szükség lesz. Sajnos ezek mind időigényes dolgok. Azt pedig senki nem akarhatja, hogy a sietség miatt rossz koncepció valósuljon meg.

Kérésetekre megkérdeztük azt is, hogy az Omszk játszótér hintái, a Faluház játszótere mikorra készül el. Azt a bíztató választ kaptuk, hogy hamarosan elkészülnek 🙂 és a játékok állapotát folyamatosan ellenőrzik majd, ha szükséges javítják. Ez azért nagyon fontos, mert az Omszk Parki játszótér hintái például már régóta hibásak voltak és eddig bejelentések ellenére sem történt meg javítás.

Jeleztük azt is, hogy a Hivatalnak küldött levelekre nem érkeznek időben válaszok (vegy egyáltalán nem), az utóbbi időben. A jegyző úr roppant kellemetlennek és kínosnak nevezte, ha van ilyen. Ígérte, hogy kollégái figyelmét felhívja erre és fokozottan odafigyelnek rá, mert ilyennek nem szabadna megtörténnie. Kérte, hogy továbbítsuk felétek, hogy aki nem kap választ 30 napon belül a beadványára, az küldje be újra, mert így a kollégának elő kell vennie az ügyet és akkor biztosan reagálni rá.

Pár szóban beszéltünk a focipályák közötti út újranyitásának lehetőségéről is. Elmondták, hogy múlt héten tárgyaltak a BMSE-vel, folynak az egyeztetések. Ha a rongálások ellen sikerül egy, a sportegyesületnek is megnyugtató megoldást találni, akkor megnyithatják újra az átjárót. Ez nagyon jó lenne. Drukkolunk ?, hogy minél előbb így legyen.

Szóba került az is, hogy nem csak a Lupa parkolóban vannak autók, amik veszélyesek lehetnek a vízbázisunkra, hanem a 11-es másik oldalán is, az Omszk-tó oldalán. Göbl úr elmondta, hogy az ott autókat tároló vállalkozás volt bent az önkormányzatnál egy egyeztetésen, ahol felszólították őket, hogy alakítsanak ki szabályos parkolót a kocsiknak. Meglepődtek, nem tudták, hogy ez védett terület. Reméljük, vagy az autók tűnnek el onnan vagy a megfelelő parkoló készül el hamarosan.

Polgármester úr külön kérte, hogy továbbítsuk, bárki, akinek gondja, baja, javaslata van keresse őt nyugodtan email-ben vagy személyesen. Mindenkivel nagyon szívesen találkozik.

Ennyi fért bele a találkozóba, mert utánunk még ketten várakoztak Göbl úrra és nekünk is futnunk kellett a család után. 🙂

2020.03.11.