Reflexió az elmúlt hetek törénéseire

Share

Sokmindent felvállaltunk az elmúlt 3 évben, amit senki nem vállalt fel. Régebben is értek minket kritikák, főleg amiatt, hogy nem írunk le pletykákat, nem foglalkozunk botrányos, de igazolhatatlan ügyekkel. Régen Soros bérencek voltunk, ma a 2011-hez kötnek minket.

A választási időszakban nyíltan kommunikáltuk, hogy a 2011 egyesület jelöltjeit támogattuk. Tettük ezt azért, mert erkölcsi kötelességünknek éreztük egy ilyen fontos döntés előtt, – ami 5 évre meghatározza a városunk sorsát, – hogy nyíltan letegyük a voksunkat, ha van. Most ez az egyik oka a minket érő folyamatos támadásoknak, (ami ironikus módon a mi felületeinken történik, de erről később). Ha nem tettük volna nyilvánvalóvá, hogy kit tartunk legérdemesebbnek a város vezetésére most ezért lehetne – ez esetben jogosan – támadni minket.

A támadások másik frontja a szólásszabadság folyamatos számonkérése, úgy, hogy mint fent is írtuk a mi felületeinken kritizálnak, kérnek számon minket azért, mert elnyomjuk a kritikus hangokat. A mi felületünkön, hiszen nincs más olyan felület, amin el lehetne juttatni a Facebook-ot használó Budakalásziakhoz az üzenetüket. Mert csak mi tudtunk ilyen fórumot építeni. Mert csak mi dolgoztunk folyamatosan, megállás nélkül az elmúlt 3 évben, mi tudtunk korrektek és tárgyilagosak maradni. Persze a kritikus hangok most ezt is megkérdőjelezik.

Azért valljuk be ez szinte felfoghatatlan. A mostani támadások rombolják az általunk felépített közösséget, de sajnos nem tehetünk ellene semmit. Csak abban bízhatunk, hogy a követőink ezek ellenére is lojálisak lesznek velünk. Mindenképp mi járunk rosszul és természetesen a támadásoknak éppen ez a célja. Ha nem töröljük a minket illető kritikákat a felületeinken, akkor a saját oldalunkon, csoportunkban hagyjuk, hogy alaptalanul, igaztalanul kritizáljanak, ami lássuk be gyakorlatilag öngyilkosság. Ha viszont törölnénk ezeket, akkor jogosan lehete a kritikus hangok elhallgattatásával vádolni minket, amit szintén nem úsznánk meg szárazon. Mi mazochista módon az első lehetőséget választottuk ?, mert fontos nekünk a szólászabadság. Továbbra is bízunk a kalásziak józan eszében és abban, hogy átlátják ezt a helyzetet.

Azért is kritikákat kapunk, mert boldog boldogtalant engedünk posztolni a csoportban, hozzászólni az oldalon. Többször fordult már elő, hogy szűrtünk ki kamuprofilt a csoportban hosszú munka árán, aki aztán másik kamu profillal rövid idő után vissza tud lépni. Tipikus szélmalomharc ez is.
A moderált tartalmakat soha nem a mondanivalójuk alapján töröltük, hanem a stílus alapján. Az egymással szembeni tisztelet elengedhetetlen. Még akkor is, ha mi ezt sokszor nem kapjuk meg.

További támadási felület, hogy nem foglalkozunk pletykákkal, igazolhatatlan megállapításokkal, feltételezésen alapuló történetekkel, és ezt a csoportunkba sem engedjük be. Most is számtalan ilyenbe próbálnak minket belerángatni. Ki kell ábrándítsuk a próbálkozókat, ez nem fog menni. Nem adjuk fel azt az elvünket sem, hogy igazolható tényekre építsünk. Mint eddig most is mielőtt véleményt alkotnánk valamiről, információkat kérünk és keresünk, tájékozódjunk. Ez időbe telik. Köszönjük a megértést!

Próbálunk megfelelni! Szép hetet Kalásziak! ?

2020.03.02.