Új orvos érkezik a gyermekrendelőbe

Share

Kedves szülők, gyerekek, kedves családok!
Az idén ősztől Németh Márta doktornő helyett gyermek háziorvosként szolgálatba lép Dr. Dalloul Hicham. Megkértük, írjon magáról pár sort nekünk, hogy bemutathassuk nektek. Bemutatkozóját fogadjátok szeretettel.

A nevem Dalloul Hicham. 36 éves vagyok. Csecsemő és gyermekgyógyász, valamint csecsemő és gyermek-kardiológus képesítéssel rendelkezem, jelenleg neonatológia szakvizsgára készülök.

Édesapám libanoni származású, 46 éve él Magyarországon. Édesanyámmal a szegedi egyetemen ismerkedtek meg és mindketten biológusként dolgoztak, 2 éve történt nyugdíjba vonulásukig.
Noha a sors úgy hozta, hogy jómagam Libanonban születtem, 3 hónapos koromtól Magyarországon nevelkedtem és folytattam tanulmányaimat (Kecskeméten, Gödöllőn és Budapesten).

Házas vagyok, feleségemmel valamint 3 és 6 éves fiaimmal Budapesten a III. kerületben élünk.

Eddigi munkahelyeimen, a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán, a II. sz. Szülészeti Klinika Koraszülött Osztályán, a GOKI Gyermekszív Központban és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Koraszülött Intenzív Osztályán dolgozva, nagy tapasztalatot szerezhettem mind a súlyos kórképek, mind a krónikus betegségek ellátásának gyakorlatában.

Munkám során – már két kisfiú édesapjaként – fogalmazódott meg bennem az a gondolat, hogy a gyógyítás alanya a gyermekorvoslásban nem csak önállóan a gyermek, hanem a család egésze kell, hogy legyen. Úgy gondolom, ezen elv érvényesítéséhez a gyermek háziorvosi munka vihet a legközelebb. Remélem, hogy beilleszkedve a budakalásziak nagy családjába, ezzel a szemlélettel, gondossággal, aktívan tehetek majd a budakalászi gyermekekért és családokért.

2018.03.21.