Bérköltségek összehasonlítása

Share

Mivel sok kritika éri az elmúlt hónapokban az új városvezetési struktúra költséges voltát, bátorkodtunk összevetni az eddigivel. Itt jegyeznénk meg, hogy célunk nem bárkinek a megvédése vagy kellemetlen helyzetbe hozása volt, pusztán a tényekre voltunk ezúttal is kíváncsiak. Bár többen is szeretnék, ha az október előtt történteket meg nem történtnek vennénk, nincs rá lehetőségünk, mivel az idő folytonos voltán nem áll módunkban változtatni és, hát mihez is hasonlíthatnánk a változásokat, ha nem ahhoz, hogy hogy volt eddig.

A táblázatban összeszedtük az eddig fellelhető információkat. A korábbi jegyző bérével kapcsolatban nincsenek információink, csak következtethetünk a tavalyi jutalma alapján, de bármennyit is keresett, az a maradék összeget gyarapítja. Ki-ki helyettesítse be a szerinte reális jegyzői fizetést.

Az adatok szerint a jelenlegi felállás, – társadalmi megbízatású polgármesterek plusz egy teljes állású kabinet vezető és a jegyző – összes, éves bére és egyéb juttatásai nem kerülnek többe, mint régen. Azt még egyenlőre nem tudni, hogy dr. Deák Ferenc és Péterffy Gábor vesznek-e fel jutalmat az évben és, ha igen mennyit. Véleményünk szerint, ha vesznek fel, akkor ezzel kiegészítve is a jelenlegi felállás a takarékosabb.

2020.02.27.