Ahogy minden évben, idén is elküldtük javaslatainkat a közmeghallgatással kapcsolatban

Share

Szeretnénk, ha közmeghallgatás mindenki számára hasznos lenne, semmiképpen sem teher vagy szükséges rossz. A közmeghallgatás az egyik leghatékonyabb eszköze annak, hogy a választás után is aktívan részt vegyünk a helyi közügyekben. Ennek elősegítése érdekében most is elküldtük az illetékeseknek javaslatainkat.
Mit szóltok hozzájuk?

Tisztelt Képviselő Testület!

Alábbi javaslatainkkal és kéréseinkkel szeretnénk elősegíteni a mindenki számára hasznosabb, szerethetőbb közmeghallgatást.
Sokan vagyunk, akik szeretnénk Budakalászt segíteni közérdekű javaslatainkkal, ötleteinkkel, de a jelenlegi közmeghallgatás gyakorlata nem támogatja kellően hatékony részvételünket. Nem tudjuk mikor juthatunk szóhoz, mikor melyik napirendi pontot tárgyalják, így nem tudjuk megmondani, mikor érünk haza kisgyermekeinkhez. Ezért a legjobb az lenne, ha az eddigi filmvetítés helyett egy szóbeli összefoglalót hallgathatnánk meg az Önök részéről.
A korábbi évek tapasztalatai alapján, kérjük, hogy az eddig a közmeghallgatás első részében elhangzó tájékoztatót előzetesen tegyék online is elérhetővé, ezzel segítve a kevés idővel rendelkező, ám a közügyek iránt elkötelezett polgárokat.
Kérjük ennek a beszámolónak a normális keretek között tartását is, hogy a tájékozódáson kívül jusson idő és energia a lakossági kérdésekre, javaslatokra is.

Szeretnénk csatlakozni a tavalyi és tavalyelőtti közmeghallgatáson is elhangzott javaslathoz és megkérni önöket hogy biztosítsák az ivóvizet, esetleg aprósüteményt a településért tenni kívánó, a közmeghallgatáson részt vevő polgárok számára, tekintettel arra, hogy több órás programról van szó. Ne csak a csapból lehessen inni és lehetőleg legyen nyitva a büfé is. Ez a budakalászi lakosok számára méltatlan bánásmód más településeken sem bevett szokás. Kérjük ezen változtassanak!

Ezen felül, amennyiben érkeztek be kérdések előzetesen, kérjük szíveskedjenek közölni a menetrendjüket, ezzel is segítve a helyi polgárok tájékozódását.
Amennyiben világosan látszik, hogy a kérések konkrét témakörök köré rendeződnek, érdemes lenne ezeket csoportosítani és egy-egy témát napirendi pontokként tárgyalni. Ezek sorrendjét közzétéve kiszámíthatóbb lenne, hogy mikor miről lesz szó.

Kérjük, hogy a helyszíni lakossági felszólalási szándék jelzése legyen egyértelmű, a beosztás igazságos (pl.: Időrendben). Legyen világos, hogy ki mikor szólalhat fel, ki-mikor fog következni.
Érdemes lenne az egyes felszólalásoknak időkeretet is szabni.

Bízunk benne, hogy a közmeghallgatás hatékonysága érdekében tett kéréseink meghallgatására találnak!

Tisztelettel:
CivilKalász Civil Társaság

2019.11.19.