Sportesemények miatt volt nehéz a közlekedés az Omszk Parkban

Share

Augusztus végén, szeptember elején több megkeresés is érkezett hozzánk azzal kapcsolatban, hogy a hétvégi rendezvények miatt az Omszk Parkon át nehezen megközelíthető volt a bevásárlóközpont. Ezeken a hétvégéken nehezen használható a park.

Ezzel kapcsolatban megkérdeztük az önkormányzatot, hogy a konkrét rendezvényekre vonatkozóan, melyeket a Pomázi Futó Bajnokok Sportegyesület és a Generali szervezett, milyen bevétele keletkezett a városnak.
A futóverseny 59 kör teljesítését jelenti a tó körüli futópályán, ennek szintideje 13 óra. A Generali sportnap programjáról nem találtunk információkat.
Összehasonlítás képpen a CivilKalásznak 2017-ben pár nappal a rendelet hatálybalépése után 100nm egy napi használatáért 38.000 Ft-ot kellett fizetnie.

Pál József válaszából megtudtuk, hogy mind a két fenti rendezvény Polgármesteri engedéllyel, ingyen használhatta a parkot és bizonyos esetekben a vízfelületet is.
Az önkormányzat álláspontja szerint ők ügyelnek, hogy ne legyen sok ilyen, a lakókat a park használatában zavaró rendezvény.
Ugyan nem számoltuk meg az összes ilyen eseményt, de a Tófutásokkal, horgászversenyekkel, sárkányhajó versenyekkel és az ultrafutásokkal együtt úgy ítéljük meg, hogy elég gyakoriak az ilyen, egész parkot elfoglaló rendezvények a tónál és ezek szerint ebből igen csekély bevétele keletkezik a városnak.

Amin azonban a legjobban meglepődtünk, hogy a válasz szerint, a közterület-használatból befolyó bevételek nem kerülnek bele a város költségvetésébe, így azoknak a sorsa nem nyomonkövethető.

2019.10.28.