Bölcsőde helyzete

Share

Egy felmérés szerint a magyar gyerekek 17 százaléka jut bölcsődei ellátáshoz. A területi egyenlőtlenségek is önmagukért beszélnek: 3200 településből csak 600-ban van bölcsőde.

Budakalászon egy bölcsőde, két telephellyel működik (a város 2012-ben 150 MFt uniós pályázati támogatás révén építette meg a Mályva utcai tagintézményt), a 2 épületben összesen 78 gyermeket tudnak fogadni. Tavaly 13 gyermeknek nem jutott hely, ők az önkormányzat térítése révén 50%-os havidíj kedvezménnyel kerülhettek be budakalászi magánbölcsődébe. Többek között emiatt is, Rogán László polgármester egy nyári interjújában jelezte, hogy ahogy az óvodai, úgy a bölcsődei férőhelyek bővítését is napirendre kell venni.

Két hete írásban érdeklődtünk a két budakalászi óvoda és bölcsőde vezetőitől, hogy milyen létszámokkal indulnak el a csoportok 2019 szeptemberében, illetve, hogy volt-e idén is olyan gyermek, aki nem fért be a bölcsibe. Amint választ kapunk, hiteles tájékoztatást fogunk adni. Addig is, aki érintett, megírhatja, hogy gyermeke hány fős csoportban kezdte az ovit a héten Budakalászon.

2019.09.06.