Kormányhivatal válasza a József Attila utcai bérlakás eladásával kapcsolatban

Share

Nemrég kaptuk meg a Kormányhivatal válaszát a május elején beküldött észrevételeinkre a József Attila utca 62/12 önkormányzati bérlakás eladásával kapcsolatban.

Összesen öt pontban foglaltuk össze a Pénzügyi és Vagyonhasznosítási Bizottság által megszavazott eladással kapcsolatos aggályainkat. Az értékbecslés megalapozottságától kezdve, a méltányosságból megadott kezdvezményen keresztül, addig, hogy a bizottsági elnök fia az ingatlan vevője. Talán sokan emlékeznek még rá, hogy ez az ügy elég nagy port kavart az országos médiában is, miután posztoltunk róla.

A válaszból kiderül, hogy a Kormányhivatal szerint ebben az esetben jogszabályban meghatározott bírósági eljárás szükséges. Arról azonban nem esik szó a levélben, hogy a Kormányhivatal megtette-e a szükséges lépéseket a tények ismeretének fényében, ezért erről külön kértük tájékoztatásukat.

Érdekes még, hogy a levél szerint az sem tartozik a Kormányhivatal törvényességi felügyeleti osztályának hatáskörébe, hogy a bizottság olyan döntését vizsgálja, ami ellentétes a hatályos rendeletekkel. Erre felhívtuk a figyelmüket.

A sajtóból szerzett értsüléseink szerint a vevő, Máté István képviselő úr fia végül elállt a vételi szándéktól.

2019.08.21.