Továbbra is nagyon kellenének a kutyafuttatók

Share

Talán emlékeztek rá, hogy többször, több fórumon felvetettük már, hogy mivel a közparkokba nem lehet kutyát bevinni a városban, legalább kutyafuttatókat jelöljön ki a város, ahova mehetnek a kutyások is.

Többek között a 2016-os és a 2017-es közmeghallgatáson is próbáltunk utána járni, hogy tervez-e ilyen beruházásokat a vezetés. Mindannyiszor azzal utasították vissza a kutyafuttatók kijelölését és kiépítését, hogy Budakalászon sok a külterület, oda lehet vinni a kutyákat.

Ilyen külterület az új Klenity beépítésekkel szemben lévő mező is, ahova nagyon sokan viszik ki a kutyájukat, hogy apportírozást gyakoroljanak velük és az ebek szabadon kirohangálhassák magukat.
A legújabb Hírmondóban a Kék hírek között azonban feltűnt egy cikk, ami arról számol be, hogy a rétet kaszálók kérik, hogy kutyát ne vigyenek a mezőre, mert a kutyaürülék használhatatlanná teszi a szénát. Ezért kitettek egy táblát is, hogy „kutyát bevinni tilos”.

Ezek szerint Budakalászon kutya csak pórázon vezethető, kivéve persze a közparkokat és a szántót, mert ott úgy sem. Egyetlen hely van kijelölve a kutyák számára, ahol szabadonengedhetők. Ez a Sport utcától Békásmegyer irányában a patak baloldali töltése. (a másik oldal „bicikliút”). Ez a terület azonban nem olyan, mint amit jobb helyeken kutyafuttatónak hívnak, hiszen Budakalász nagy részétől messze esik, a város szélén van, nem elkerített, így a szabadon engedett kutyák elszaladhatnak.

Eddig félmegoldást jelentett a kutyatartóknak, hogy a város körül található szántókra ki tudták vinni az ebeket. Most ez a lehetőség is veszni látszik.
Mindennek sajnos a kutyapiszok az oka. Ezért kerültek kitiltásra a parkokból és ezért kerültek most kitiltásra a Klenity kaszálóról is. Éppen ezért kérünk minden kutyatulajdonost, hogy kutyája ürülékét takarítsa el. Ha mindannyian így teszünk, talán sikerül elérnünk a városvezetésnél, hogy emberszámba vegye a kutyásokat. ?