Válaszok a HÉSZ módosításhoz benyújtott javaslatainkra

Share

Tegnap kézhez kaptuk a választ a HÉSZ módosításhoz benyújtott javaslatainkra, kéréseinkre. A lenti cikket kiegészítettük a válaszokkal.
Két dolgot emelnénk ki.

1. A Klenity teljes területe, a jelenleg művelés alól kivont szántó is (Országút eddig beépítetlen oldala), továbbra is belterületbe vonható maradt egészen Szentendréig. Ez legalább kétszerese a már ott beépített területeknek, ami hatalmas lakosságszám növekedést jelenthet. Ráadásul az önkormányzat ezen a területen 16.000 nm területtel rendelkezik a 2017-es vagyonrendelet szerint, amit így bármikor belterületbe vonhat és értékesíthet. Kérjük a szabályozás módosítását, hogy ez ne történhessen meg.

Tervezői válasz: Nem elfogadható. A hatályos szabályozás lakóterületi visszasorolása nem indokolt, a település szerkezeti adottságai lehetővé teszik a beépítést, a szükséges infrastruktúra, intézményrendszer kiépítésének lehetősége adott.

Krepárt Tamás alpolgármester a közmeghallgatáson viszont ezt mondta: „Azt kell, hogy mondjam, hogy az önkormányzat a múltban nagyon szerencsétlenül kezelte az összes belterületi lakóterületi fejlesztés kérdését. Nem igazán került az átgondolásra, hogy ezeknek a fejlesztéseknek következményei vannak, hogy ennek ára van, ami valahol mindig az önkormányzaton csapódik le.”

Mi kiegészítenénk azzal, hogy nem mindig az önkormányzaton csapódik le, mi lakók is igencsak érzékeljük ennek negatív hatását. A javaslat mégsem volt elfogadható….

2. Lke-Sz-6 besorolás (Kőbányai út, Pacsirta utca vonalától kifelé) 1000 mn-es telekre 2 házat és 4 lakást engedélyezne. Ez szintén sűrű beépítést eredményez, ahol a zöldterületnek nem jut hely. Ez a túlzott beépítést sem szabadna engedélyezni, főleg egy jelenleg még beépítetlen területen.

Tervezői válasz: Nem elfogadható. A módosítás éppen szigorít, vagyis a legkisebb telekterület kétszeresére emeli a másfélszeres helyett az egy telken két épület elhelyezésének feltételét. Az övezetben nincsnek ekkora telkek, tehát két ház nem épülhet egy telken.

Pedig éppen ez történik itt: https://ingatlan.com/budakalasz/elado+lakas/tegla-epitesu-lakas/pest+megye+budakalasz+kobanyai+ut/26628158

Az összes javaslatot és tervezői választ a linken olvashatjátok.

2018.12.19.