Solar Decathlon Szentendrén

Share

Remek program és kihagyhatatlan lehetőség a szomszédban, Szentendrén, mindazoknak, akiket érdekel a fenntarthatóság és a saját energiatermelés.

Idén Szentendrén rendezték meg a Solar Decathlon elnevezésű műszaki egyetemistáknak kiírt nemzetközi versenyt. Ezen a versenyen a diákok feladata olyan házak tervezése és felépítése, amik energiahatékonyak és fenntarthatóak. Alapvetően a napenergiára, megújuló energiák felhasználására és az innovatív technológiák felhasználására koncentrálnak. A verseny először került megrendezésre Magyarországon.
Az értékelés során 10 paramétert mérnek, innen a verseny elnevezése is, decathlon, azaz tízpróba. A felépített házak augusztus végéig bárki számára ingyen megtekinthetők most szombattól.
Online vagy helyben történő regisztráció szükséges és akár idegenvezetéssel is körbejárhatók a házak.
A kiállítási időszak alatt mérik a házak teljesítményét és a tesztidőszak végén ezen értékek figyelembevételével hirdetnek győztest.

Nyitvatartási idő:
Hétfőtől csütörtökig: 13:00-19:00
Péntekenként: 13:00-20:00
Szombatonként: 10:00-20:00
Vasárnaponként: 10:00-18:00

Helyszín: ÉMI Szentendrei Ipari Park, Szentendre Dózsa György út 26. udvara. Autóval a 11 út mellett a Városkapuval átlósan szemben, HÉV-vel Pannóniateleptől 17 perc gyalog.

2019.07.11.