Civil fórum vettünk részt a Faluházban

Share

Örömmel vettünk részt múlt kedden a BuVéd által szervezett Civil fórumon. A résztvevő Zöld vagy Zaj? és 2011 Egyesület mellett mi is mondtunk pár szót magunkról. A hangsúly a szakmai előadásokon volt, Váli István építész és Bokory Gábor közlekedés mérnök tartottak egyszerre élvezetes és hasznos információkkal tűzdelt előadásokat.

Lett volna még egy megszólaló, városunk főépítésze Kassay-Szoó Dominika először elfogadta a szervezők meghívását, majd pár órával az esemény előtt azt közölte, hogy le kell mondania a szereplést. Kár, pedig biztos hasznos lett volna az ő szemüvegén keresztül is látni pár dolgot, s talán neki is jó lett volna a megjelentek véleményeit első kézből hallani.

Talán a legizgalmasabb része a fórumnak az volt, mikor a közönséget megkérték, hogy post-itekre írják fel, hogy mi tetszik és mi nem tetszik nekik Budakalászon. Ez némi szünetet eredményezett egyrészt, másrészt megmozgatta kicsit a közönséget fizikailag is, de a fantáziájukat is. Ezeket a cetliket Forián – Szabó Gergely és Hantos István összesítették Váli István előadása alatt. Utána ismertették a leggyakrabban szereplő észrevételeket. Jóval több „nem tetszik” címke gyűlt össze, mint tetszik.

Tetszik
1. Hegyek, Duna, természet
2. Emberek, közösségek
3. Faluház, programok
4. Sportolási lehetőségek, Pl.: Omszk tó körül
5. Civil mozgolódások
6. Iskolák, óvodák
Nem tetszik 120
1. Dugók 42 említés
2. Zsúfolt beépítések 30 említés
3. Arrogáns városvezetés 13 említés
4. Lupa zaj

Aki most nem tudott eljönni, semmiképp se csüggedjen, egyrészt a CivilKalász és a többi fórumon résztvevő szervezet is folyamatosan elérhető a Facebook vagy weboldalukon, email címükön keresztül, másrészt pedig ahogy eddig is, eztán is lesz lehetőség a személyes találkozásra, hisz szeretnénk, ha a közügyeinkkel kapcsolatban valódi, érdemi párbeszéd, kulturált vita folyhatna.

2019.06.25.