Kérdések a Vasútsori óvodáról

Share

Februárban megdöbbenve láttuk, hogy hiányzik az idei költségvetésből egy nagyon fontos tétel: a Vasútsori ovi megépítése.
Már tavaly is rengeteg jelentkező volt és zsúfolt óvodai csoportokkal kezdték meg a budakalászi óvodákban a gyerekek a 2018/2019-es tanévet, s mivel azóta is bővült a lakosság száma, idén sem lehetnek jobb kilátásai a kisgyermekes családoknak. Ezért Ercsényiné alpolgármester asszonyhoz fordultunk, – akit kapcsolattatónknak jelölt ki Rogán polgármester úr 2016-ban – hogy adjon tájékoztatást a Vasútsori ovi-helyzetéről, hogy ha már elegendő férőhely nem is, de információja legyen az érintett családoknak.

A következő kérdésekre várjuk a remélhetőleg informatív válaszokat:
1. Van-e beadva jelenleg pályázat az ovi újjáépítésével kapcsolatban? Ha igen, mennyi és pontosan mi a pályázat(ok) száma, melyen az(ok) nyomon követhető(k)?
2. A zsúfolt óvodai csoportok miatt, amitől tavaly óta szenvednek a gyermekek, pedagógusok egyaránt, felmerült-e Önökben a jelenlegi épület felújítása egy statikai szakvélemény kérése után?
3. Miért tettek le az eredeti elképzelésről, miszerint 2019 szeptemberére akkor is megépíti a város a Vasútsori ovit, ha addig pályázatokon nem sikerül pénzt nyerni?
4. Mi lesz az óvodás korú gyermekekkel idén, jövőre, 2 év múlva, ha továbbra sem nő az óvodai férőhelyek száma?

5. És végül egy nem szorosan az óvodához tartozó kérdés. Pontosan miért van szükség a Patakpart Általános iskolánál a többletforrás biztosítására?

2019.04.12.