Levelet küldtünk a képviselőknek a lakásrendelettel kapcsolatban

Share

FRISS: A képviselő testület többsége nem fogadta el az önkormányzati lakásokról szóló rendeletet. 🙂 Részletek külön posztban hamarosan!

Ma délután, még a 3 órakor kezdődő rendkívüli testületi ülés előtt elküldtük alábbi levelünket minden képviselőnek. Célunk, hogy ne tárgyalják s ne fogadják el a mai ülésen a lakhatással kapcsolatos rendeletet, leginkább azért, mert az nem került a Népjóléti bizottság elé. Ilyen súlyú rendelet, mely érinti több száz ember sorsát nem hozható meg a társadalmi hatások alapos vizsgálata nélkül.

„Tisztelt Képviselő testület!

Kérjük, a mai napon tartott rendkívüli ülésen testület elé kerülő, Javaslat az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérbeadásának feltételeiről és a lakások bérleti díjáról szóló önkormányzati rendelettervezet elfogadása előtt figyelembe venni az alábbiakat és elhalasztani döntést:
A rendelettervezetet nem tárgyalta a Népjóléti Bizottság, így társadalmi hatásai nem kerültek vizsgálatra. Ilyen súlyú rendelet, mely több száz ember, idős- családos- egyedülálló és gyermek lakhatását jelentősen, sőt radikálisan, egyik napról a másikra befolyásolja, nem hozható meg alapos társadalmi hatások vizsgálata nélkül, különös tekintettel a szociális bérlakásokra. Kérjük, hogy elfogadás előtt a Népjóléti Bizottság részletesen tárgyalja a rendeletet.
A rendelet hirdetményi megjelenése, a lakossági tájékoztatás szintén hiányos volt, így nem adott módot sem az érintetetteknek, sem a lakosságnak a tervezet megismerésére, sem azzal kapcsolatban vélemény formálásra, mely ilyen, a közvagyont és a helyi szociális ellátórendszert is érintő döntések előtt jogosan elvárható lenne.
A rendeletet rendkívüli testületi ülésen kívánja tárgyalni a képviselő testület, ami egy ilyen horderejű ügynél nem biztosítja minden képviselő jelenlétét és a kapkodás, felületesség látszatát kelti.
A fentiekben felsoroltak miatt a rendelet nem kellően előkészített.
Kérjük, a rendeletet kellő előkészítés után, a munkatervben előre meghatározott rendes testületi ülésen tárgyalni szíveskedjenek, melyre mind a bizottságok, mind az egyes képviselők kellően fel tudnak készülni.
Kérjük továbbá az érdekvédelmi szervezetek által benyújtott részletes véleményezés figyelme bevételét. az elfogadás során.

Tisztelettel: A CivilKalász civil társaság tagjai

2018.09.26.