Szerintetek valóban van élő és működő párbeszéd a lakók és a városvezetés között?

Share

A hétfői lakossági egyeztetés kapcsán újra aktuális a Közmeghallgatáson tett javaslatunk a lakosság tájékoztatásával és véleményének kikérésével kapcsolatban.

Szerintetek valóban van élő és működő párbeszéd a lakók és a városvezetés között?
Figyelembe veszik a lakossági igényeket, javaslatokat?
Megfelelő időt adnak a véleményezésre? (általában egy hét)
A lakossági fórumot megfelelő időben tartják, annak figyelembevételével, hogy mely időpontokban tud megjelenni a legtöbb lakó? (hétfő 2 óra)
Eléggé széleskörűen tájékoztatják a lakókat a lehetőségről?
Valóban kíváncsiak a véleményekre?

A közmeghallgatáson elhangzottak:
„Újabb javaslat. Szintén Civilkalász a feladója. Azt kezdeményezik, hogy nagyobb beruházásokról, sok lakost érintő ügyekről, Budakalász jövőjét hosszútávon meghatározó döntések előtt legyenek fórumok, tájékoztatók. Tegyék lehetővé, hogy a megismert terveket lehessen érdemben véleményezni. Így minden budakalászi érezheti, hogy befolyással lehet a fejlődésre, a jövőjét érintő döntésekbe beleszólhat és társadalmi egyetértésen alapuló döntések születhetnek.
– Ezt mi is nagyon fontosnak tartjuk. A városnak számos olyan kommunikációs felülete van, amelyen mindenki el tudja mondani, meg tudja fogalmazni az igényét. Csak az elmúlt időszakból, felhívom a figyelmet az iskolával kapcsolatos tájékoztatásra, amit a főépítész úr tartott. Vagy a Budai úti terveknek a véleményezésére, amikor számos polgár élt azzal a lehetőséggel, hogy véleményt formáljon a tervezett beruházásokról. Azt is ugye el kell mondani, hogy van a városnak egy médiakoncepciója 2017. májusa óta. Így az újságon keresztül is tájékoztatást nyújtunk rengeteget. Televíziós működésen keresztül is segítjük a tájékozódást, a jobb megértést. Applikáció áll a rendelkezésre annak érdekében, hogy a lakosok első kézből tudjanak problémákat jelezni. Facebook és az instagram illetve a web oldal meg a youtube oldal is lehetőségek egész tárházát kínálja mindenki számára, hogy megfogalmazza a felvetéseit.”

Ui.: A HÉSZ mósosítás anyaga már elérhető Budakalász honlapján.
http://www.budakalasz.hu/wp-content/uploads/2018/11/4_8_2016_Budakalász_HESZ_modosítas-2018_10_19_korrekturas_egybeszerk.pdf

2018.11.07.