Holnapig véleményezhető a HÉSZ módosítás

Share

Holnapig adott határidőt az önkormányzat a HÉSZ módosításának véleményezésére. Aki véleményezni szeretne, annak partnerként kell regisztráltatnia magát az info@budakalasz.hu email címen nevének és címének megadásával.

Alább olvashatjátok az általunk írt véleményt. Bátran használjátok inspirációnak a saját véleményetek beküldéséhez. Ha egyetértek vele, azt sem bánjuk, ha egy az egyben ezt külditek be. Viszont fontosnak tartjuk, hogy ha van véleményetek, azt tudassátok az önkormányzattal, mert csak így van lehetőség arra, hogy olyan szabályozás szülessen, ami az ittlakók vágyait, elképzeléseit tükrözi.

Két gondolat a véleményezéshez:

Intergált Városfejlesztési Stratégia:
„A városiasodás veszélyeit elsősorban a nagyarányú további betelepülés, a spekulációs célú fejlesztések megjelenése jelentheti. Az alacsony színvonalú lakásépítések eltérő életmódú és társadalmi helyzetű népességet vonzhatnak a településre, ennek megakadályozása fontos feladat.
A zöldfelületek szűkülésével a természetvédelmi területeknek falutól való elvágásával a lakók komfortérzetének csökkenése mellett a település vonzása is csökkenhet, de megőrzésük a tágabb környezet számára is fontos. (….) Barátságos, szerethető városkép falukép kialakítása, megőrzése lesz az elsőrendű feladat a város számára. „

Túri Attila főépítész:
„Klenityben régi szabályozás szerint 600nm-es telekre 6 lakás volt építhető.
Budakalász problémája, hogy csak kertesházas beépítés van, viszont a Budakalászon élő emberek és fiatalok igénye nem ez, hanem csoportház, kicsi kert és lakás. Budakalász lakosainak 90% városi életmódot él, nem akar kertet fenntartani, minimális kertet szeretne. Ilyen típusú beépítésre Budakalászon nincs lehetőség. Ez a terület (Klenity) ezt próbálta volna meg, hogy legyen átmenet. Ez politikai, várospolitikai okból nem sikerült és vissza lett minősítve lakóövezetté.”
Ez nem az ittlakók problémája, hanem azoké, akik ideköltöznének és nem szeretnének kertet, viszont miattuk nem szabadna csökkenteni a zöldterületet.

www.civilkalasz.hu/hesz-modositas-velemenyezese-2018-12-11/

2018.12.10.