Egymásnak ellentmondó információk a város médiumain

Share

2017 márciusában, a Budakalászi Hírmondóban megjelent polgármesteri interjúban azt javasolta nekünk Rogán László, hogy tájékozódjunk autentikus, hiteles forrásból, a város weboldaláról és facebookoldaláról például.

Mi ugyan az előtt is így tettük, de azóta különösen ügyelünk, hogy figyelemmel kísérjük az itt megjelenő információkat.

A Hivatal sajnos nem könnyíti meg a dolgunkat, ugyanis más-más információk jelennek meg minden városi médiumban.

Most közreadunk egy kisebb gyűjtést az elmúlt hetek ellentmondó híreiből.

1. A városi Facebookoldalon megjelent hír szerint 150 millió forintot különített el a testület az óvoda újjáépítésére. A tárgyalt előterjesztésben ezzel szemben csak 140 millió szerepel.

2. A városi Facebookoldal azt adta hírül, hogy a testület május 28-án fogadta el a szerződést a városi ünnepi előadások lebonyolítására. A testület viszont júniusban szavazott csak róla, hogy megszülessen-e a szerződés.

3. A városi Facebbokoldalon hírül adták július elején, hogy ki nyerte a Nyitnikék óvoda vezetésére kiírt pályázatot. A városi honlap szerint június 28-án még csak a pályázat kiírását tárgyalta a testület zárt ülésen. Az ülés meghívójában viszont az eredmény kihirdetése szerepel.

A tanulság az, hogy akármilyen körültekintő is a budakalászi polgár, nem könnyű eligazodni a sok hiteles információ között.

2018.07.11.