Egy éve zárt be a Vasútsori óvoda

Share

Éppen két éve, hogy az Önkormányzat a szülők nyomására úgy döntött, a teljes bezárás helyett új, nagyobb épületben működhet majd tovább a Vasútsori óvoda.

Lassan egy éve, hogy az épület üresen áll, a gyerekek már nem használhatják azt.

Sajnos az elmúlt években semmilyen konkrét lépés nem történt az óvoda újranyitása érdekében a pályázati pénzekre való várakozáson kívül.

A Téglási utca közművesitésére, útépítésére, közvilágítására fordított összegből szép kis ovit lehetett volna építeni a Vasútsoron. Hiszen ezek a beruházások az önkormányzat saját bevételeiből valósultak meg. Ennyi erővel az ovira is költhették volna és akkor nem kellene reggelente és délutánonként családoknak zarándokolnia a Pomázi útra és nem lennének ennyire zsúfoltak a csoportok…

Az Ady Endre utcai gyalogátkelőt is két évvel ezelőtt ígérte meg az Alpolgármester asszony a Vasútsori Óvodában tartott rendkívüli szülői értekezleten. 2016 őszén 350 aláírással és az intézményvezetők aláírásával támosztottuk alá, hogy valós igény lenne rá. Azóta sem valósult meg semmi, ezért a gyerekek a szülők által kihelyezett zászlók segítségével kénytelenek felhívni magukra az autósok figyelmét.
A Téglási utcánál viszont hamarosan átadják a lámpás gyalogátkelőt…

Sajnáljuk, hogy a városvezetés csak ennyire viseli szívén az Ófaluban, a Berdón és a tó környékén lakó kisgyermekes családok sorsát.

2018.04.05.