Dögkút az épülő iskola mellett

Share

Megdöbbenéssel állunk az előtt a tény előtt, hogy még mindig nem rekultiváltatta az önkormányzat azt a dögkutat, ami a Kőbányai útról nyílik és az újonnan épülő Patakpart általános iskola közelében található.
Habár a 2017. június 29-i Testületi ülésen Dr. Hantos István képviselő (BuVéd) nyomatékosan kérte a mielőbbi rekultivációt, a mai napig ott áll a két beszakadt tetejű verem, valamint az „előkészítő”, a területet körbevevő kerítés meg igencsak hiányos.
Az Unióba lépés óta országszerte felszámolják a dögkutakat, állatti tetemet hivatalosan már csak égetéssel szabad megsemmisíteni (ez az önkormányzat és az ÁNTSZ által kijelölt intézményekben történik).
Aggodalomra az ad okot, hogy ha az utóbbi harminc évben ebbe a kútba akár egyetlen lépfene miatt elhullott tetem belekerült, akkor a lépfene spórái még most is fertőzhetnek, és a betegség emberre nézve 50-60 százalékban halálos kimenetelű.
https://www.antsz.hu/kutatok_ejszakaja/az_anthrax.html?query=L%C3%A9pfene
Bár a dögkút nem működik, sokan továbbra is annak környékére helyeznek ki zacskóba csomagolt kisebb-nagyobb állati tetemeket, valamint egyéb veszélyes hulladékokat.
A fotók minőségéért elnézést kérünk, mivel a terület fertőzésveszélyes lehet, ennél
közelebb mi sem mertünk merészkedni.
Kérjük a Kőbányai út környékén lakó/játszó gyerekek szüleit, világosítsák fel a csemetéket a hely veszélyeiről és intsék óva őket a beszakadt tetejű épületek „felfedezésétől”. Felnőtt olvasóinknak sem ajánljuk ezt a célpontot.
Reméljük mielőbb észbe kapnak az illetékesek!

2017.09.18