Lesz zsebra az Ady Endre utcában

Share

Sikerként könyveljük el, hogy a zebra, amit 2017-ben még nem nagyon akart megvalósítani az önkormányzat, most mégis megvalósul.

Megvalósulhat a 2016 óta, általunk is kért gyalogátkelőhely az Ady Endre utcában, így biztonságosabb lesz napi több száz gyermek és felnőtt átkelése a budakalászi Hév megálló mellett.

A CivilKalász 2016 őszi megalakulása után első ügyünk volt, hogy javasoljuk egy zebra kialakítását az Ady Endre utcában, hiszen rengeteg gyermek, felnőtt kel át ott az úttesten nap, mint nap az iskola, templom – akkor még óvoda felé is.

Múlt héten már az Elmű azon dolgozott, hogy a majdani zebra felett megfelelő világítás legyen. S hogy hogyan jutottunk el attól a ponttól, hogy Rogán László polgármester úr 2016 végén azt mondta nekünk: „Az Ady Endre utcában soha, sehol nem lesz zebra.” addig, hogy most már belátható időn belül biztonságosabb lesz az átkelés a budakalászi Hév megálló mellett? Aláírásgyűjtés, levélváltások az Önkormányzattal és a Közútkezelővel, zászlók kihelyezése a zebra tervezett helyén…

Mindez, azt bizonyítja, hogy fontos és szükséges a közösség fellépése a jó ügyek mellett. Mi hiszünk abban, hogy ha megmutatjuk, mit szeretnénk, a döntéshozók dolgát is megkönnyíthetjük és együtt jobbá tehetjük lakóhelyünket. Köszönjük mindenkinek, aki akkor és azóta is támogatta a zebra megszületését.

Ezért várjuk támogatásotokat a Vasútsori ovi ügyében is!

Jegyzetünkből kiderülnek a részletek, olvassátok el és örüljünk együtt!

https://www.facebook.com/notes/civilkalász/zebra-sztori/1043073832530003/

2019.03.21.