Ma dönt a testület a Vasútsori óvodára szánt pénzről

Share

Vigyázó szemetek Kalászra vessétek!

Ma dönt a képviselő testület arról, hogy 2018-as költségvetés után fennmaradó összeget rászánja-e a Vasútsoron a régi óvodaépületet kiváltandó, új, háromcsoportos óvoda létesítésére, valamint ma szavazzák meg a Nyitnikék ovis csoportok létszámának 30 fősre emelését.
Az előzményekről röviden:
-2015 pedagógus napi beszédébe ötvözve közli a polgármester, hogy megszűnik a Vasútsori óvoda
-a kétségbeesett szülők összefognak. Mivel a megszüntetés indoka az épület állaga, felajánlják, hogy saját pénzből fizetnek statikai vizsgálatot. Az önkormányzat ehhez nem járul hozzá, azzal indokoltlva, hogy van már vizsgálat. Ez azonban a mai napig nem kerül nyilvánosságra.
-a szülők járnak az önkormányzathoz (oktatási bizottság, polgármester). -Létrehozzák a „Szülők a Vasútsori oviért” facebook oldalt.
A hivatal szerint rengeteg a plussz óvodai férőhely, nem fogják a kalászi családok megérezni, ha bezár egy óvoda.
-2015 november: békés séta az óvodáért száz fővel, az országos sajtót is felkérve, hogy kövesse nyomon az eseményeket.
-2016 tavasz: fordul a kocka – az önkormányzat pályázatot nyújt be új, 3 csoportos óvoda építésére
-2017 tavasz eleje: semmi hír a pályázatról, nemsokára a hivatal egy másik pályázatot is bead.
-2017 tavasz közepe: közlik a szülőkkel, hogy bezár az óvoda, mert csak így tudják a bontást majd az építkezést megvalósítani. A „maradék” Vasútsori gyereket a Pomázi úti kis épületben helyezik el, szükségcsoportban
2017 december, közmeghallgatás: közlik, hogy az egyik pályázat sajnos nem nekünk kedvezett. A polgármester így fogalmaz „szívügyünk a Vasútsori óvoda”
2018 május: emailt kapnak a Nyitnikék ovis szülők a csoport létszámok 30 fősre emeléséről
2018 május 29: az Oktatási és sport bizottság ülésén elhangzik, hogy az új, háromcsoportos Vasútsori ovi csak ideig-óráig oldja meg majd a helyzetet, ugyanis Szentistván-telepen is tetőzik a gyermeklétszám egy-két éven belül, tehát ha nem oldják meg a bővítést, ott is krízishelyzetet okozhat a zsúfoltság.

2018.05.31.