Országgyűlési képviselőjelöltek bemutatkozó válaszai

Share

Megkérdeztük a képviselőjelölteket, szerintük miért érdemes egy budakalászinak rájuk szavaznia az áprilisi országgyűlési választáson. A számunkra megküldött válaszokat az alábbi jegyzetben olvashatod.

Választás 2018 Budakalász

Budakalász a Pest megyei 3. sz. országgyűlési egyéni választókerületbe tartozik. Székhelye: Szentendre. A választókerület az alábbi településeket foglalja magába:

Budakalász, Csobánka, Dunabogdány, Kisoroszi, Leányfalu, Pilisborosjenő, Pilisvörösvár, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Pomáz, Szentendre, Szigetmonostor, Tahitótfalu, Üröm, Visegrád

Szavazókörök száma összesen: 84. Itt összesen 105 305 ember él. Közülük szavazhat: 87 971 fő.

A választókerületünkben induló jelölteknek írásban feltettünk egy kérdést, hogy megismerhessük őket. A következő válaszok érkeztek kérdésünkre:

„Miért szavazzon Önre egy budakalászi választópolgár?”

(A jelölteket a Választási Iroda által felállított sorrendben közöljük.)

  1. Szabó Zoltán IRÁNYTŰ

Tisztelt Budakalásziak!

Szabó Zoltán vagyok. Vácon születtem, de már 24 éve élek a térségben a feleségemmel, és időközben a 2 gyermekünkkel együtt.

(…) Ehhez szükséges az oktatás átszervezése, ahol nem kell más településre hordani a gyerekeket, hogy megfelelő szintű oktatást kapjanak, hogy az iskola után a gyerekek hazaérkezésükig nem megnyugtató körülmények vannak. (…)

Ez pedig egy olyan fejlődést biztosít, hogy a jelenlegi nyugdíjasok is az egész életen át tartó, munkájuk után méltó nyugdíjban részesül-hessenek, az aktívak nyugdíjas korúvá válásukra pedig biztos tartalékkal rendelkezhessenek. Hogy azokat a javakat, amelyet előteremtettek, tudják élvezni is, a testi- és szellemi egészség biztosítása, a méltó időskor elérése és megélése a célom.

            A fenti célok elérését tekintem az elkövetkezendő időszak megvalósítandó céljainak. Közös jövőnk építéséhez ajánlok együttműködést mindenkinek. (…)

Köszönöm megtisztelő figyelmüket. www.facebook.com/szabozoltanpestmegye3/

  1. Spät Judit EGYÜTT

Szavazzon rám,

– ha fontos Önnek, hogy megkérdőjelezhetetlen, tiszta múltú ember képviselje,

– ha úgy gondolja, hogy a parlamenti munkához szaktudás és tapasztalat is kell, nemcsak lelkesedés,

– ha olyan képviselőt akar, akiben van elég bátorság ahhoz, hogy a Fidesz legbefolyásosabb politikusaival is szembeszálljon,

– ha azt gondolja, hogy üres ígérgetések és osztogatások helyett szakmailag megalapozott és felelős program kell az ország rendbetételéhez,

– vagy ha fontosnak tartja, hogy egyre több nő szerepet vállaljon a politikában és eközben kiálljon azért, hogy más nőknek se kelljen választaniuk munka és család között.  (…)

Kérem, hogy bárhogyan alakul is az egyéni körzet sorsa, listán támogassa a közélet megújítását, szavazzon az Együtt listájára. (…)

spat.judit@egyuttpart.hu,   www.facebook.com/SpatJudit/

  1. Kövesdi Miklós Gábor MKKP

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt egy olyan, társadalmi és politikai kérdések iránt elkötelezett művészcsoport, amely majd egyszer megnyeri a választásokat.

Mozgalmunk az erőszakmentességben és a közvetlen cselekvésben hisz. (…)

Ki vagyok én? Nevem Kövesdi Miklós Gábor, 2005. óta Leányfalun élek, az elmúlt 41 évben főként műfordítóként és humoristaként ismerhettek a választók. (…)

A Mikulás azért ideális jelölt, mert decemberben van egy kis munkája, és utána egész évben ráér. Mindenki szereti, és mindenki tudja, hogy ad és nem elvesz. A Mikulás karakterével azt próbáltam kifejezni, hogy ha megtisztelnek a választók a bizalmukkal, teljes időmet nekik szentelem, nem fogom mindenféle magán bizniszekre fecsérelni a közpénzt és a közidőt. Az MKKP jelöltjeként, a párt stílusához illően humorral próbálom fűszerezni a közéletet, és harcolni a demagógia ellen. De ne tévesszen meg senkit a humoros körítés, Karinthyhoz hasonlóan a humorban én sem ismerek tréfát.

www.facebook.com/mkkpmikulas/

  1. Hadházy Sándor FIDESZ, KDNP

Nem érkezett válasz.

www.facebook.com/hadhazysandor/

  1. Pál Gábor JOBBIK

Nem érkezett válasz.

www.facebook.com/pal.gabor.jobbik/

  1. Pálmai Ferenc MUNKÁSPÁRT

Nem érkezett válasz.

www.facebook.com/pest.munkaspart/

  1. Vásárhelyi Judit MOMENTUM

Nem érkezett válasz.

www.facebook.com/vasarhelyijudit.momentum/

  1. Drávucz Zsolt LMP

A körzet egyik legjelentősebb problémája a felemás infrastrukturális fejlődés. Sem a közlekedési rendszer, sem az agglomerációs települések nincsenek felkészülve az újabb beköltöző tömegekre, akik ráadásul többségében a települések külső peremén építik fel új lakóházaikat. Az önkormányzatok ennek ellenére boldogan adják ki az új építési engedélyeket úgymond a kereslethez alkalmazkodva. Általánosnak mondható, hogy elmaradnak a szükséges infrastrukturális közintézményi fejlesztések, (…) Programom részeként megakadályozzuk a zöldterületek további beépítését, hogy ne lehessen új lakóövezeteket létrehozni a szükséges infrastrukturális fejlesztések nélkül. Budakalász polgárai nem szenvedhetnek további hátrányt egy lobbista építőipari kivitelező társaság gazdasági érdekei miatt.

A térség másik nagy problémája a közlekedés.(…) Ennek tehermentesítésre Budakalászon is azonnali megoldást kell találni. Erre logikusan kínálkozik a helyi tömegközlekedés kialakítása helyi buszjáratok létrehozásával, valamint a kötöttpályás közlekedés fejlesztése. (…)

www.facebook.com/DravuczZsoltLMP/

  1. Holek Katalin ÖSSZEFOGÁS PÁRT

Nem érkezett válasz.

www.facebook.com/katalin.holek

  1. Király Miklós DK

Király Miklós vagyok, a Demokratikus Koalíció – Szolidaritás Mozgalom képviselő-jelöltje. Azért vállaltam el ezt a feladatot, mert úgy látom nincs több esélye sem ideje a fiatalságnak. Ismerem a problémáikat, osztozom is bennük.

A Pilis-Dunakanyarban gyűjtött tapasztalatokat utcai fórumokon, és a helyi polgármesterekkel történő egyeztetés alapján szereztem meg. A településeinknek sok közös problémája van, melyek sürgős megoldásra szorulnak. Az agglomeráció túlterheltsége, a 10-es,11-es főút, vagy a közbeszerzéseket érintő korrupció.  

A tiszta közélet hiánya, az oktatás és az egészségügy kisemmizése oda vezetett, hogy a kivándorlás egyre növekvő mértéke Magyarországot a szakadék szélére sodorta. Azért kérem a bizalmát, hogy ezt a folyamatot megfordítva véget vethessünk közösen a megosztottság korszakának, és Magyarországot újra a lehetőségek országává tegyük.

www.facebook.com/Király-Miklós-2032834493625690/

  1. Bossányi Lajos Istvánné MEDETE PÁRT

Nem tudtuk elérni.

Nem találtunk elérhetőséget.

  1. Dima Beáta REND PÁRT

Nem tudtuk elérni.

Nem találtunk elérhetőséget.

 

  1. Waszlavik Miklós KÖSSZ

            Születésem óta Budakalászon élek, a pilisi és dunakanyari településekhez köt gyermek- és ifjúkorom sok szép élménye, barátok, ismerősök. Közösségi ember voltam mindig, foglalkoztat a politika, tagja voltam másfél cikluson keresztül a budakalászi képviselő testületnek, ahol a pénzügyi bizottság elnökeként felelősen képviseltem településünk és az itt élők érdekeit. Tiszteletdíjamat nem vettem fel, volt és van tisztességes munkám, megélhetésem, így a tiszteletdíjat elosztottam arra rászorulóknak(…). Miért indulok a választáson? Elsősorban a politikai hangnemváltás, amit kiemelnék, új politikai kultúrát szeretnénk, mert a jelenlegi nem elfogadható számunkra. (…) Szeretnénk a képviseleti demokrácia helyett a részvételi demokrácia feltételeit megteremteni. Ennek a körzetnek az egyik legégetőbb problémája a közlekedés, mely megoldásra vár. Sorolhatnám a települések egyéb gondjait, azokra is megoldást fogunk találni egyeztetve az ott élők javaslataival.

www.facebook.com/miklos.waszlavik

  1. Abonyi Géza Független

Azért szavazzon rám egy budakalászi választópolgár, mert:

– Egyedüli nem pártos, azaz független jelöltként nem szeretném, hogy ez az erkölcsileg és anyagilag korrumpálódott hatalom fennmaradjon, sem a térségben sem az országban.

– Egyedüli jelöltként az indulók közül rendelkezem képviselői és polgármesteri tapasztalatokkal.

– Egyedüli független jelöltként közös választási fellépésre, azaz csak egy ellenzéki jelölt indítására törekszem az ellenzéki pártokkal, mert csak így győzhetünk.

– Egyedüli független jelöltként létrehoztam egy csoportot, amely a helyi problémákat szakmailag tudja kezelni, együtt működve az önkormányzattal és a lakossággal.

– Egyedüli jelöltként az indulók közül polgármester választáson én már egyszer legyőztem a Fidesz mostani jelöltjét. www.facebook.com/abonyigezafuggetlenjelolt/ 

  1. Balogh Géza Péter MIÉP

Nem érkezett válasz.

baloghg44@gmail.com

Terjedelmi problémák miatt kénytelenek voltunk szerkeszteni a szövegeket. A teljes válaszok megtekinthetők:

www.civilkalasz.hu, www.facebook.com/civilkakasz

Menj el szavazni Te is! TE döntesz!

https://www.cka.hu/arh/2018/02/06/reszvetelhete-18/

2018.03.20.