Új tantermek helyett új konténerek a Telepi iskolában

Share

Tegnap este és ma is az RTL Klub Híradójában szerepelt városunk. Sajnos nem büszkélkedhetünk vele, mert megint egy botrányos esetet mutattak be a riportban.
Mint sokan tisztában vagyunk vele, a Szentistvántelepi Általános Iskola már évek óta kapacitását meghaladó gyermeklétszámot lát el naponta. Az amúgy sem nagy udvarra így kerültek évekkel ezelőtt konténerosztályok. Az állam ugyan már 3 éve kiemelt beruházássá nyilvánította az iskola tetőtérbeépítéssel való bővítését, a munkálatok csak júniusban kezdőtek el. A szülők a múlt héten az ebédbefizetéseket intézve látták, hogy az építkezés még javában folyik és így a gyerekeknek nem csak új tantermeik nem lesznek szeptemberre, de az ebédlőt sem tudják használni.
Ercsényi Tiborné nyilatkozata szerint újabb konténert kapnak ebédlőnek a Telepi sulisok, amíg tart az építkezés. De két hétig hideg ebédet esznek majd, mert addig tart, amíg telepíteni tudják a konténert.

Itt jegyeznénk meg, hogy mindkét budakalászi általános iskola komoly létszámtöbblettel küszködik jó ideje ( a KalászSuliban is 2 konténer osztály van már) és ezt az új iskola megépítése sem fogja teljesen rendezni, hiszen az új beköltöző családok gyermekei is ezekbe az intézményekbe fognak járni hamarosan. (Ercsényiné alpolgármester asszony csak a Prekobrdoban 300 beköltöző gyermekkel számol az elkövetkezendő években)

http://rtl.hu/rtlklub/hirek/hasznalhatatlan-ebedlovel-indul-a-tanev

2017.08.28.