Képviselő-testületi döntések a június 29-i ülésről.

Share

Egyebek mellett az óvodai csoportok számának növelésével és a csoportonkénti gyermeklétszám maximális számával kapcsolatban is született döntés a megnövekedett gyerekszámra való tekintettel:

„A gyereklétszám növekedése miatt az 2017/2018-as nevelési évben az óvodai ellátási kötelmeknek csak úgy lehet megfelelni, ha a fenntartó Önkormányzat a csoportokban a jogszabály által előírt maximális (25 fős) gyermeklétszám túllépését engedélyezi. Az óvodai gyermeklétszám növekedésének oka, hogy több gyermeket vállalnak a családok, több fiatal pár költözött a településre, emellett a törvény szerint a harmadik életévet augusztus 31-ig betöltött gyermekeket kötelező felvenni az óvodába, és a Vasútsori Óvoda működése is szünetel ideiglenesen. Az óvodavezetők létszámnövelésre vonatkozó kéréseit a Képviselő-testület elfogadta. Így a Telepi Óvodában az előírt maximális csoportlétszám (25 fő) 20%-kal történő túllépését engedélyezte 2017. szeptember 1-től az óvoda mind a nyolc csoportjában, a Nyitninék Óvodában pedig nyolc csoport esetében.

A Testület emellett jóváhagyta, hogy a Nyitnikék Óvodában a tavalyi évhez képest eggyel több, összesen 11 csoport indulhasson. A csoportszám növekedés oka, hogy a Vasút sori óvoda épületének jövőbeni újjáépítése idejére a fenntartó a működést 2017. szeptember 1-től ideiglenesen felfüggeszti. A Vasút sori 15 óvodás gyermek nevelését a Nyitnikék Óvoda Pomázi úti épületében külön helyiségben és csoportszobában, a korábbi óvónőkkel együtt biztosítja 2017-ben.”

További döntések és részletek itt olvashatók: http://www.budakalasz.hu/kepviselo-testuleti-dontesek-2017-junius-29/

2017.06.29.