Pénteken ünnepelte a Kalász Suli 120. születésnapját

Oszd meg itt:

Budakalász első általános iskolája 1902. szeptemberében nyitotta meg kapuit. Akkor még, mint elemi iskola működött, Állami Népiskola néven, ami ma is olvasható a régi épület Budai úti homlokzatán. A Szentistvántelepi Iskola 1991-es leválásáig ez volt az egyetlen iskola Budakalászon. 1926-ban épültek a jelenlegi alsós tantermek és a tornaszoba, 1976-ban pedig a felsős épületszárny, amit 1996-ban a második szinttel bővítettek.

Budakalásziak számos generációja tanult itt az évek során. Sok meghatározó tanár is tanított itt, mint például Mericske Rezső, vagy a közelmúltban dr. Milosevits Péterné.

A 30-as években az elemi iskola egy igazgatóval, két tanítóval és két tanítónővel működött. Manapság a tantestület több, mint ötven tagú.

Az iskola jelenlegi tanulói és tanáraik korabeli emlékek kiállításával, az iskola születésnapjára frissen készült diákrajzokkal, teaházzal készültek. A digitalizált osztály és tablóképek között a kihelyezett laptopon lehetett böngészni.

A tornaterem adott helyet a diákok műsorának és egy igazán izgalmas kvízjátéknak, melynek témája természetesen az iskola történet volt.

Igazán kedves és szép születésnapi programon verhettünk részt!

Isten éltessen, Kalász Suli!