Választójogi kisokost szerveztünk

Share

Szombaton délelőtt a TASZ-szal megtartottuk a Választójogi kisokos névre keresztelt, közösen szervezett előadást.

Szabó Attila, a TASZ jogásza többek között arról beszélt, hogyan jelöltethetjük magunkat képviselőnek/polgármesternek, hogyan járjunk el jogszerűen a választások előtt-alatt, mi minősül jogsértő viselkedésnek kampányidőszakban, hova fordulhatunk jogorvoslatért.

Programunknak csak Pomázon találtunk helyet, a Kertbarátok Egyesületének épületében. A különteremmel rendelkező budakalászi vendéglátóhelyek népszerűségükre tekintettel zsúfoltak a szombat dél körüli időszakban, a helyben levő közösségi terek meg – hiába bérelhetők – nem szívesen adnak helyet „politikai” rendezvényeknek.

A résztvevő érdeklődők többek között Pomázi, Ürömi, Szentendrei, Üllői és Budakalászi civil szervezetek képviselői, valamint az őszi választáson indulni kívánó jelöltek voltak. A bemutatkozó beszélgetés során megtudtuk, hogy a környékbeli településeken felmerülő problémák kísértetiesen hasonlóak, például: túlzott beépítések és az ebből adódó közlekedési anomáliák; kevés óvodai-iskolai férőhely; sajtó-cenzúra; visszaélések; és az utóbbi időben sajnálatos módon volt, aki még fenyegetést is kapott.

Az előadáson huszonegyen tudtuk megosztani eddigi tapasztalatainkat, tevékenységünket egymással, ami minden csoport száma hasznos volt. Örömünkre szolgált, hogy ez kölcsönös volt, mivel sok információ/történet a jogász-előadó, Szabó Attila számára is, későbbi hasonló rendezvényeken majd példaként kerülhet elő.

A programhoz az ételt-italt a helyi
vállalkozásoktól szereztük be:
Szendvicsek: Dresszing Bt.
Tea, kávé: Big Ben Teaház
Kezeletlen citrom és szóda: Budai úti zöldségbolt
Cukor: Felsővár utca-Márti néni kisboltja
Méz: Méhecskék.

A környezeti fenntarthatóság érdekében csak üvegcsészéket, néhány papírtányért, újrahasznosított papírból készült törlőt, a szendvicsekhez visszaváltható fémtálcákat használtunk.

Köszönet a TASZ-nak a lehetőségért, köszönjük, hogy velünk voltatok! Hajrá TASZ! Hajrá CivilKalász!

2019.02.19.