Ötletelés az Omszk park jövőjéről

Share

A nyár utolsó hónapja kezdődött tegnap, eszünkbe jutott, hogy mit ígért az Önkormányzat a Lupa-tó vízfelületének eladásából befolyt pénzösszegből az Omszk park fejlesztésével kapcsolatban.

„A Luppa-tó eladásából származó bevételt az Omszk park sport és rekreációs célú fejlesztésére kívánja fordítani a város. Így szeretné a csónakázást, vízibiciklizést lehetővé tenni, stéget, szökőkutat és zenés fényjátékot létrehozni valamint a tó körül gyalogjárdát építeni.” Forrás: www.budakalasz.hu

A gyalogút már tavaly létrejött, bízunk benne, hogy a többi is megvalósul hamarosan, hogy a futási és kültéri fitnesz lehetőségen túl egy pezsgő, valóban közösségi parkja legyen a városnak. Emellett szükség lenne a parkba áthelyezett játszótér további fejlesztésére is; padokra a homokozó és hinták oldalára, valamint a kisebb korosztály által is biztonsággal használható játékok elhelyezésére. (Jelenleg egy homokozó, két pár hinta, két rugós hinta és egy nagyobb gyerekeknek való dinós mászóka-csúszda található meg a játszótéren; azok a játékok, melyeket anno a játszótér létrehozója, a Cora épített meg a mostanra lezárásra került gyalogút mellett.)

Te minek örülnél a fentiek közül a legjobban? Mi valósuljon meg legelőször?

2018.08.02.