Kínos szerkesztési hiba

Share

Egy szerencsétlen, de fatális hiba miatt kiakadtak a Prekobrdo lakói.

Ahogy már korábban is beszámoltunk róla, a Prekoban lakók (Klisovác és Erdőhát u. közötti domboldal) hosszú idő óta kénytelenek elviselni a lehetetlen közlekedési helyzetet. A mély sártól járhatatlanok az utcák, rendszeresen akadnak el autók és csúsznak el gyalogosok. Most, hogy a legutóbbi Hírmondóban a városrészükről szóló cikk helyett a Berdóról szóló cikk másolata olvasható, nagyon megalázva érzik magukat.
Eddig is úgy érezték, hogy elhanyagolja őket az önkormányzat és ez most az utolsó csepp nekik. Még akkor is a Berdóról írnak, amikor róluk, az ő járhatatlan útjaik sorsáról, esetleges javulásáról lenne szó…
Ez a terület 2010-óta belterület. Az itt lakók telkenként 1,5 millió forintért, 2015-ben vezették be az összes közművet a telkeikre. Azóta ígéri nekik az önkormányzat a szilárd útburkolatot. Szinte hetente mennek be megkérdezni, mikor kezdődnek a munkálatok. Mindig azt az ígéretet kapják, hogy következő héten, de eddig nem történt semmi. A múlt év végén megtiltották a lakóknak, hogy saját költségen végezzenek javítási munkálatokat, mert ezzel megnehezítenék a nemsokára kezdődő útépítést.
A helyzet jelenleg olyan komoly, hogy múlt héten a mentő nem tudott felmenni a telkén megsérült egyik vérző lakóhoz. A napokban valaki megint elakadt a kocsijával a sárban, de aki eddig kihúzta őket már nem vállalja, mert legutóbb megbüntették a városrendészek, mert mentés közben sarat hordott fel a kerekeivel a nemrég aszfaltozott Erdőhát utcára… Ezek után nem csoda, hogy ez a baki igencsak felkorbácsolta az itt élőket.
Sajnos a történtek miatti bocsánatkéréssel még a város egyik médiafelületén sem találkoztunk.

2018.02.22.