Hajléktalanság Budakalászon

Share

Az Önkormányzattól kapott információnk szerint jelenleg mintegy 20 településszintű lakcímkártya van kiadva.
Mit jelent ez?
A településszintű lakcímkártyát olyanok kapják, akiknek nincs bejelenthető címe, tehát nincs hol lakniuk, de, hogy bizonyos ellátásokra jogosultak legyenek, a településre, ahol élnek, bejelentkeznek.
Sajnos az Önkormányzat néhány éve megszüntette a Magyar Vöröskereszt által fenntartott és üzemeltetett hajléktalanszállót, így azóta ezek az emberek kénytelenek valahol a szabadban tölteni az éjszakát.
A hajléktalanok száma Budakalászon várhatóan nőni fog a közeljövőben.
A mai testületi ülésen az egyik előterjesztés a város lakáspolitikájának elfogadása volt. Ebben a mai 137 önkormányzati bérlakás számát 64-re tervezik csökkenteni. Ez azt jelenti, hogy a 73 családnak kell majd más megoldást keresnie lakhatásának biztosítására. Mivel Budakalászon nagyon kevés a kiadó ingatlan, az, aki ki tudja fizetni a piaci bérleti díjat, valószínűleg kénytelen lesz elhagyni a várost, aki viszont nem, az utcára kerül.
Az előterjesztésben az is olvasható, hogy az évi 30 millió forint bérbeadásból származó bevételből, 7-8 millió forintot költenek az állomány karbantartására, felújítására, ez az Önkormányzat szerint nem gazdaságos.
Szomorú azt látni, hogy egy ilyen jó gazdasági helyzetben lévő város, mint Budakalász „racionalizál” és emiatt emberek, lakótársaink kerülnek utcára.

http://www.budakalasz.hu/wp-content/uploads/2017/11/20171127_lakáspolitika_135.pdf

A kép illusztráció.

2017.11.30.